ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Συνάντησή τουΓιώργο Κασαπίδη στη Θεσσαλονίκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Συνάντησή τουΓιώργο Κασαπίδη στη Θεσσαλονίκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

.

.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνάντησή τουΓιώργο Κασαπίδη στη Θεσσαλονίκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη δύσκολη αυτή περίοδο για την εθνική μας οικονομία, ο πρωτογενής τομέας και οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.
Η ανάγκη για την παραγωγή νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας μπορεί να καλυφθεί αποτελεσματικά μέσω της αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης, ενώ ο κλάδος των εξαγωγών μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή ροή της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτικού τομέα καθώς και την εισαγωγή στη χώρα σημαντικών κεφαλαίων.
Ωστόσο, οι αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα εξαιτίας της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής και της χαμηλής ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, καθιστούν την Πατρίδα μας εισαγωγική χώρα, ακόμα και στον αγροτικό τομέα, με ένα έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων που αγγίζει τα 3 δις ευρώ.
Το 70% των αγροτικών προϊόντων της διατροφής των Ελλήνων εισάγονται.
Εκ μέρους της Ν.Δ. επισήμανα προς τους Έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων ότι μπορούμε να την ανατρέψουμε την αδιανόητη αυτή κατάσταση, αν θεωρήσουμε ότι " οι καλύτερες εξαγωγές είναι η υποκατάσταση των εισαγωγών στη χώρα".
Η "αυτάρκης Ελλάδα", η Ελλάδα που παράγει είναι όραμα και εθνική υπόθεση για όλους μας. Στη ΝΔ πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».