ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Θρίαμβος Νικολαϊδη και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2012 </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Θρίαμβος Νικολαϊδη και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2012

.

.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Θρίαμβος Νικολαϊδη και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2012

Πιστός στα ραντεβού του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, χάρισε στην Ελλάδα μία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό του Λονδίνου (2012). Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, μετά από συγκλονιστικές σε εξέλιξη αναμετρήσεις στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης, που διεξήχθη στο Μπακού, κατάφερε να πανηγυρίσει με τις ικανότητες και το πείσμα του το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Στα +80κ. ο Νικολαΐδης έφτασε πανηγυρικά μέχρι τους «4», όπου είδε τον Νοτιοκορεάτη, Ντονγκ Μιν Τσα, να του κλείνει και πάλι το δρόμο προς την κορυφή, όπως στον τελικό των Ολυμπιακών του Πεκίνο. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε και στην αναμέτρηση για την 3η θέση πείσμωσε, δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τον αγώνα και στον «ξαφνικό θάνατο» πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Η κανονική διάρκεια του «μικρού τελικού» απέναντι στον Κινέζο Ξιάο Λιού ολοκληρώθηκε 4-4, μετά από δυνατές μονομαχίες και χτυπήματα. Ωστόσο, στον «ξαφνικό θάνατο» ο Νικολαΐδης είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε πανηγυρικά την 3η θέση και την πρόκριση. Νωρίτερα, ο Έλληνας αθλητής είχε αποκλείσει με τη σειρά τους Ούλβι Καγιάς (Γερμανία), Φρανσουά Φροντιέ (Καναδάς) και Γιαγκάζι Τσίκα Τσουκβουμεριέ (Νιγηρία).

Στα -57κ. Γυναικών, η «ασημένια» στο ευρωπαϊκό Ανδρών/Γυναικών της Αγίας Πετρούπολης (2010), Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, έφτασε μία... ανάσα από την 4άδα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Κινέζας παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γιούζουο Χιού, από την οποία και ηττήθηκε στις «8» με 6-1. Νωρίτερα, η Μιχαηλίδου είχε νικήσει στον πρώτο γύρο την Λάνα Γκανίτζε (Γεωργία), στο δεύτερο την Σαντ Ταρμάν (Ιορδανία) και στον τρίτο την Λάουρα Βανέσα Βάσκες Ρίβας (Ελ Σαλβαδόρ).
 http://sports.in.gr/