ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Επιστημονική ανησυχία σε σχέση με κλιματολόγους </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Επιστημονική ανησυχία σε σχέση με κλιματολόγους

.

.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επιστημονική ανησυχία σε σχέση με κλιματολόγους


Αμερικανική επιστημονική οργάνωση που εκδίδει το περιοδικό Science εξέφρασε με ανοικτή επιστολή την ανησυχία της για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για προσωπικές επιθέσεις, παρενοχλήσεις ακόμα και απειλές κατά της ζωής ορισμένων κλιματολόγων.

Η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της επιστήμης (ΑΑΑS) αναφέρει ότι ερευνητές κατήγγειλαν πως δέχονται απειλές και υβριστικά ηλεκτρονικά μηνύματα εξαιτίας των ερευνών τους για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στις κλιματικές αλλαγές.
Η ένωση τονίζει, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, ότι στην Αυστραλία εξέχοντες κλιματολόγοι αποτέλεσαν θύματα εκστρατειών με ηλεκτρονικά μηνύματα που οδήγησαν την αστυνομία σε έρευνες για απειλές κατά της ζωής τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέλη του Κογκρέσου και ομάδες ακτιβιστών προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε φακέλους ερευνητών που ασχολούνται με τις κλιματικές αλλαγές.
«Η AAAS καταγγέλλει τις επιθέσεις εναντίον ερευνητών που απειλούν την προσωπική και επαγγελματική ακεραιότητά τους, και πυροδοτούνται από την δυσαρέσκεια που προκαλούν τα επιστημονικά τους συμπεράσματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ένωση.
«Οι επιστήμονες και οι πολιτικοί μπορεί να διαφωνούν για τα επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, όμως η επιστημονική κοινότητα διαθέτει εγκεκριμένες μεθόδους για την επίλυση των διαφωνιών σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή της ΑAAS.

Πηγή:pfinder