ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το χρέος </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το χρέος

.

.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το χρέος


Ορατός ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών για την υπερδύναμη μετά την αποχώρηση του εκπροσώπου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπένερ από τις συνομιλίες για την...



 αύξηση του ορίου δανεισμού, που θα αποτρέψει το χειρότερο σενάριο στις 2 Αυγούστου.

Εκτάκτως συγκάλεσε το Σάββατο ο πρόεδρος Ομπάμα βασικούς κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να ερευνήσουν με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η συμφωνία που θα σώσει την αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται ότι ο δημόσιος κορβανάς των ΗΠΑ "στερεύει" στις 2 Αυγούστου, πράγμα που - σύμφωνα με τον πρόεδρο Ομπάμα - απομακρύνει την προοπτική "μεγάλου πακέτου" διάσωσης της οικονομίας μέσω περικοπών και αύξησης φόρων.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να αυξήσει το Κογκρέσο το όριο των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εξωτερικού δανεισμού. Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ είναι 14.46 τρισεκατομμύρια δολάρια.

"Ο χρόνος μας τελείωσε" δήλωσε ο Ομπάμα, μετά την αποχώρηση Μπένερ από τις συνομιλίες πάνω σε μέτρα ύψους 3 τρισ. δολαρίων για τη μείωση του ελλείμματος μέσα σε 10 χρόνια. Παράλληλα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι "πρέπει να του εξηγήσουν τι πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία".

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών, οι συνομιλίες κατέρρευσαν γιατί ο Ομπαμα επιμένει στην αύξηση των φόρων, "αρνούμενος να σοβαρευτεί πάνω στις περικοπές δαπανών και σε περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα".

"Αν δεν γίνει κάτι μέσα σε λίγες ημέρες, η κατάρρευση θα είναι καταστροφική για την ήδη εύθραυστη κατάσταση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας" δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, ανώτατο στέλεχος της επενδυτικής Pimco



nooz.gr