ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ “ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ” ΣΗΜΕΡΑ... - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ “ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ” ΣΗΜΕΡΑ...

.

.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ “ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ” ΣΗΜΕΡΑ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
Αξιοπρόσεκτη η διαπίστωση του γνωστού φιλάνθρωπου κ. Αναγνωστόπουλου (Προέδρου του συλλόγου για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους”). Δεν πιστεύω ότι ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος θα μπορουσε να ανακόψει την οικονομική καταστροφή του τόπου, αλλά εγγυούμαι ότι δεν θα ανεχόταν τον πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο να ταπεινώνει την....

Εκκλησία αδιαμαρτύρητα. Γράφει ο κ. Αναγνωστόπουλος:





“Εἶναι βέβαιο, ὅτι, ἄν σήμερα ἦταν στὴ ζωὴ καὶ ἐν δράσει ὁ ἀείμνηστος πατὴρ Αὐγουστῖνος, ἀποκλείεται ἡ Ἑλλάδα νὰ εἶχε φθάσει σὲ αὐτὴ τὴν ἠθικὴ κατάπτωσι καὶ οἰκονομικὴ ἐξαθλίωσι καὶ νὰ ὑποθηκεύεται καὶ νὰ ἐκποιῆται καὶ νὰ ἀπαλλοτριώνεται ἀπὸ τοὺς ἀχρείους, ἀνεγκέφαλους καὶ ἀνίκανους ἰθύνοντες ἡ ὡραία πατρίδα μας ἔναντι πινακίου φακῆς …”



Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ




Δυστυχώς! Η απουσία ηγετικής μορφής του αναστήματος του θρυλικού επίσκοπου της Φλώρινας Αυγουστίνου (Καντιώτη) είναι κάτι περισσότερο από ψηλαφητή. Δεν υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση ηγετικό ανάστημα που να συγκρίνεται με την ηγετική μορφή του και την αφοβία του έναντι των κρατούντων. Οχι μόνον των πολιτικών αλλά και των εκκλησιαστικών.




Ο αείμνηστος ιεράρχης δεν θα ανεχόταν ούτε για αστείο το σημερινό διασυρμό της Εκκλησίας από τον εν παντί ανάξιο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανδράποδο των Πασόκων κατάντησε την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μακαριότατος και ακόμη δεν ξεσηκώθηκε μια ομάδα ιεραρχών και να του πει. “Ουκ έξεστιν σοι” να διαπομπεύεις την Εκκλησία.




ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΣΗΣ




Δυστυχώς! Ανενόχλητος πορεύεται την οδό της ατίμωσης ο Αρχιεπίσκοπος.




Το μάθημα των θρησκευτικών; Ξεχάστε το! Παραδόθηκε στις μαινάδες του υπουργείου παιδείας και στα νύχια του Γιαγκάτζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.




Η αποβολή των Θεολογικών Σχολών από το πανεπιστήμιο; Ζήτημα χρόνου.




Ο εγκλεισμός του ανθρώπου στην ηλεκτρονική φυλακή; Καλά ούτε για αστείο δεν συζητείται αντίσταση. Εξασφαλίσαμε τις διαβεβαιώσεις των Ραγκούση, Δένδια και ΓΑΠ! Τι άλλο χρειαζόμαστε;




Η απόφαση της Ιεραρχίας για τον έλεγχο της πορείας των διαλόγων; Πάει περίπατο με τους ετσιθελισμούς του Μεσσηνίας!




Η καταδίκη του Νεοβαρλααμισμού από τη Διακρή Ιερά Σύνοδο; Αστειάκια. Ο καθένας συνεχίζει αταλάντευτος να κάνει του κεφαλιού χωρίς να λογαριάζει κανένα εξαιτίας της αμφίσημης στάσης του Αρχιεπισκόπου.




Διαμαρτυρία για την απεμπόληση των εθνικών μας δικαίων; Θα αστειεύεστε! Εδώ εξεδόθη συνοδική απόφαση για να συγκρατήσει και τους ελάχιστους Μητροπολίτες που μιλούν γι’ αυτά.




Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος; Το επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος “Θεολογία”; Ο “Εφημέριος”; Τα πάντα “παρεδόθησαν τη φθορά” των Νεορθοδόξων που τα ροκανίζουν στα μεταπατερικά δοντάκια τους ανενόχλητοι.




Αποκατάσταση της κανονικής τάξεως στην Εκκλησία; Δεν γνωρίζει Κινέζικα ο Μακαριότατος!




Εκπλήρωση του “τάματος του έθνους”; Οχι πάντως επί της Αρχιεπισκοπίας του Ιερωνύμου Β΄!




Αντίσταση στην “εικαζομένη συναίνεση” για τις μεταμοσχεύσεις; Καλά! Ο κ. Λοβέρδος δεν εξήγησε ότι δεν θα την επιβάλει αμέσως; Θα χρειαστεί ενάμισυ χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο του! Ούτε μια “τοσοδούλα” εξυπηρέτηση δεν θα παρείχε στους κυβερνώντες ο Μακαριότατος;




ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ή ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ;




Δημοσιεύθηκε ότι οι “δελφίνοι” του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου - που δεν χηρεύει - προετοιμάζονται για την επομένη μέρα.




Καταρχήν αν πιστεύουν ειλικρινά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σκέφτεται να παραιτηθεί χρειάζονται επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια. Προσέξτε. Ψυχιατρική! Οχι ψυχολογική! Οσο ο Σεραφείμ Τίκας απεδείχθη δεύτερος Κιγκινάτος άλλο τόσο θα αποδειχθεί και ο Ιερώνυμος Λιάπης!




Αν όμως οι “δελφίνοι” του θρόνου που δεν χηρεύει συνέρχονταν για να μεθοδεύσουν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θα ήταν “παρασυναγωγή”;




Ισως! Κάποιοι πάντως πιστεύουν ότι θα ήταν δεύτερη Πεντηκοστή για την Εκκλησία της Ελλάδος!




Εγώ φυσικά είμαι υπέρ της τήρησης της κανονικής τάξεως στην Εκκλησία και δεν εγκρίνω παρασυναγωγές. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνέλθει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και να τον εξαποστείλει στα Οινόφυτα.




panayiotistelevantos.blogspot.com