ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#FBB117; padding:5px 8px 5px 8px;"> ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

.

.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στην εφαρμογή προγράμματος ανάλυσης εδαφών αγροτεμαχίων και φυλλοδιαγνωστικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε. προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.      Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, είναι η παροχή οδηγιών λίπανσης προς τους αγρότες, μετά από εδαφολογική μελέτη των αγροτεμαχίων, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν αγροτεμάχια με οπωρώνες μηλιάς – αχλαδιάς, καθώς και αγροτεμάχια με καλλιέργειες φασολιών, κηπευτικών και άλλων δυναμικών ιδίως καλλιεργειών.
     Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με τον αντίστοιχο πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια και να την υποβάλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.