ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ!! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ!!

.

.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ!!


Πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή 0,98-1 ευρώ το λίτρο
Πρεμιέρα με τιμή 0,98-1 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα κάνει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, με το υπουργείο Οικονομικών να αναβάλλει για μία ακόμη χρονιά την πλήρη εξίσωση των φόρων ανάμεσα σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τον Οκτώβριο του 2012. 





Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, η επιβάρυνση είναι της τάξεως του 30% σε σχέση με πέρσι εξαιτίας της ανόδου των διεθνών τιμών αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από τα 21 στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (η αύξηση του ΕΦΚ ψηφίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο). Με αυτά τα δεδομένα, ενώ πέρσι το μέσο κόστος αγοράς για πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία 100 τ.μ. ήταν περίπου (1.800 λίτρα πετρέλαιο) 1.260 ευρώ, φέτος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1.800, δηλαδή 540 ευρώ περισσότερο. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου 2012 προβλέπει και την καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε κατοίκους περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
tanea.gr