ΦΛΩΡΙΝΑ Ξεκινούν το Σάββατο οι αγώνες ξιφασκίας με την επωνυμία «Κύπελλο Λυγκηστίς», στην Φλώρινα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ξεκινούν το Σάββατο οι αγώνες ξιφασκίας με την επωνυμία «Κύπελλο Λυγκηστίς», στην Φλώρινα

.

.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινούν το Σάββατο οι αγώνες ξιφασκίας με την επωνυμία «Κύπελλο Λυγκηστίς», στην Φλώρινα


Πιστή στην παράδοση, που ισχύει κάμποσα χρόνια τώρα, η ξιφασκία κάνει αύριο (Σάββατο, 3/9) ποδαρικό στη νέα περίοδο από τη Βορ. Ελλάδα. Αφετηρία των αγωνιστικών διοργανώσεων, δηλαδή, είναι το «Κύπελλο Λυγκηστίς», το οποίο δανείζεται την επωνυμία του από την αρχαία ονομασία της Φλώρινας και αντιπροσωπεύει ένα από τους παλιότερους θεσμούς στο άθλημα, καθώς
αριθμεί περισσότερα από 20 χρόνια ζωής.


.

Οι αγώνες διεξάγονται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «Πατουλίδειο» των Πρεσπών, στην κατάληξη ενός επιτυχημένου διεθνούς καμπ που φιλοξενήθηκε εκεί για ένα 10ήμερο (με την αίγιδα της δημοτικής αρχής) και αφορούν στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας στην κατηγορία Νέων U-20 χρόνων. Μετράνε, με άλλα λόγια, στην εθνική κατάταξη, γεγονός που προεξοφλεί εύλογα ζωηρό ενδιαφέρον και μεγάλο συναγωνισμό, καθώς υπολογίζονται περισσότερες από 100 συμμετοχές συνολικά.

Ειδικότερα:

Οι Νέοι αγωνίζονται το πρωί (ξίφος ασκήσεως/10 και ξίφος μονομαχίας/11.30) και οι Νέες μετά το μεσημέρι (ξίφος ασκήσεως/13.00 και ξίφος μονομαχίας/15.00).

Στη μέχρι τώρα εθνική βαθμολογία Νέων, επικεφαλής στα δύο όπλα βρίσκονται στο ξίφος ασκήσεως οι Θοδωρής Νάκης/Αθηναϊκός & Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου/ ΑΟΞ Αιγάλεω και στο ξίφος μονομαχίας οι Φοίβος Γαργουλάκης/Οδυσ. Χαλανδρίου & Δέσποινα Γεωργιάδου/ΠΓΣ.