ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (VIDEO) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (VIDEO)

.

.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (VIDEO)


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του Νομού Φλώρινας ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 στο Γραφείο του. Στη συνέντευξη- ενημέρωση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης και η Διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτα Ρίζου.
Ξεκινώντας ο κ. Δήμαρχος δήλωσε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία στη σημερινή συνάντηση μας.
Μια συνάντηση που έχει να κάνει με δύο βασικά ζητήματα της περιοχής μας, τις εξελίξεις για το  πανεπιστήμιο και την τηλεθέρμανση.
Έργα που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες για την τοπική οικονομία και  θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του τόπου και θα ανακουφίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Όπως γνωρίζετε και στα δύο έργα δεν υπήρχαν εξελίξεις τελευταία. Λιγότερο στην πανεπιστημιούπολη, περισσότερο στην τηλεθέρμανση. Μάλιστα στην τελευταία υπήρξε σημαντική καθυστέρηση που κινδύνευε να απενταχθεί το έργο.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γνωρίζαμε εξ αρχής ότι βασικό στοιχείο για το Υπουργείο Παιδείας για την ύπαρξη σχολών και τμημάτων αποτελεί το κτιριακό. Η ύπαρξη ή μη κτιριακής υποδομής. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πανεπιστημιούπολη, σε δική μας έκταση των 192 στρεμμάτων και δεν προσφύγαμε σε ενδιάμεσες και προσωρινές λύσεις ,που μας απομακρύνουν από τον στόχο μας.
Για το σκοπό αυτό στις 23.5.2008, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΚΟ, εκπόνησης μελέτης της α΄ φάσης η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΜ του Υπουργείου παιδείας.
Στις 20.4.2011 το ΣΧΟΠ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε το τοπικό ρυμοτομικό για το νότιο τμήμα της παιδαγωγικής Ακαδημίας και συζήτησε το βόρειο τμήμα που είναι η πανεπιστημιούπολη. Εδώ να επισημάνω ότι το βόρειο τμήμα