ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ

.

.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ


Η Κυβέρνηση του Ισραήλ για μια ακόμα φορά αψηφά επιδεικτικά τη διεθνή νομιμότητα, απαγάγοντας και αιχμαλωτίζοντας σε διεθνή ύδατα, 48- 50 μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, τα δύο πλοία των ακτιβιστών της αποστολής "Κύματα Ελευθερίας" ( Freedom Waves).



Η πρακτική της και η ένοπλη στρατιωτική επέμβαση τους μετά από κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων του στόλου τους για την κατάληψη των πλοίων και την αιχμαλώτιση των ακτιβιστών  έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές των 27 άοπλων και δεδηλωμένα μη βίαιων ακτιβιστών. Οι συνθήκες που δημιούργησαν έφτασαν σε σημείο να αναγκάσουν τα δύο πλοία της αποστολής το  καναδικό σκάφος "Tahrir" και το  ιρλανδικό "Saoirse" να συγκρουσθούν μεταξύ τους και να υποστούν  σοβαρές ζημιές.
Η καταγγελία του Γιώργου Κλώντζα του έλληνα καπετάνιου του καναδικού σκάφους "Tahrir" , επιβεβαιώνει τα χειρότερα: ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις Ισραηλινές δυνάμεις.
Δυστυχώς η κυβέρνηση του Ισραήλ επιμένει στην ίδια επικίνδυνη και καταστροφική πρακτική με την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Πρόσφατα αναγνωρίστηκε η Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος στην UNESCO και όμως η κατοχή και ο αποκλεισμός της Γάζας παραμένουν και αναπτύσσονται.
Οι ειρηνικοί ακτιβιστές που πλέουν προς το λιμάνι της Γάζας αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως «εχθρικοί κομάντο».
Οι ακτιβιστές που προσπαθούν να σπάσουν τον παράνομο και απαράδεκτο αποκλεισμό της Γάζας συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, φυλακίζονται, «χάνουν» προσωπικά τους αντικείμενα κάθε φορά.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε αυτή την αδιέξοδη καταστροφική πολιτική και πρακτική της κυβέρνησης του Ισραήλ, ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να βάλει τέρμα σε αυτή την συνεχιζόμενη ανομία και την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών.

Η Θεματική Ομάδα Διεθνών και η Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων
των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ