ΦΛΩΡΙΝΑ Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο «Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης -Τμήμα Κ- στον πρώην Δήμο Μελίτης» BINTEO - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο «Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης -Τμήμα Κ- στον πρώην Δήμο Μελίτης» BINTEO

.

.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο «Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης -Τμήμα Κ- στον πρώην Δήμο Μελίτης» BINTEO



Η σύμβαση για το έργο «Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης Τμήμα Κ» υπογράφηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον ανάδοχο του έργου Βαφειάδη Γεώργιο, εκπρόσωπο της εταιρείας ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΤΕ, στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.



Πρόκειται για το εξωτερικό υδραγωγείο του πρώην Δήμου Μελίτης που κατασκευάστηκε κατά τη δεκαετία του 1970 και υδροδοτεί του οικισμούς από επιφανειακή υδροληψία από το Παλαιό Ρέμα Παπαδιάς που διαρρέει τις δυτικές κλιτύες του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν). Το νερό μεταφέρεται σε εγκατάσταση καθαρισμού που ευρίσκεται στην περιοχή του Σκοπού και στη συνέχεια διανέμεται στους εξυπηρετούμενους οικισμούς με δίκτυο αγωγών βαρύτητας. Οι αγωγοί του δικτύου καταλήγουν στις τοπικές δεξαμενές των οικισμών, οι οποίες τροφοδοτούν τα επιμέρους δίκτυα διανομής.
Ο Αγωγός Κ (από Υδροληψία προς Εγκατάσταση καθαρισμού), αποτελεί τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς του νερού από το σημείο υδροληψίας μέχρι την εγκατάσταση καθαρισμού. Πρόκειται για νέο αγωγό συνολικού μήκους 10.605,00μ περίπου και διαμέτρου Φ250. Ο αγωγός αυτός κατά το μεγαλύτερο μήκος του διέρχεται από ορεινές δασώδεις περιοχές με έντονο ανάγλυφο εδάφους.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.617,647,06€ το οποίο με την έκπτωση θα στοιχίσει 2.031.104,09€, έκπτωση σημαντική για το Δήμο Φλώρινας.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, μετά την υπογραφή της σύμβασης είπε:
« Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, τμήμα Κ, του πρώην Δήμου Μελίτης. Η μελέτη είχε ετοιμαστεί από την πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Μελίτης και εμείς σήμερα υπογράφουμε την υλοποίηση της κατασκευής του έργου.
Το έργο ανέρχεται στο ποσό των 3.617,647,06€, το οποίο μετά από την έκπτωση θα υλοποιηθεί με το ποσό των 2.031.104,09€. Είναι ένα έργο σημαντικό για την περιοχή, καθώς θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα λειψυδρίας της περιοχής που υδρεύονται από τα εκεί υδραγωγεία. Πιστεύουμε κ. Βαφειάδη, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που έχουν τεθεί, ώστε τους θερινούς μήνες να μην έχουμε προβλήματα λειψυδρίας.
Μας ενδιαφέρει το νερό στην περιοχή να είναι επαρκές και να μην υπάρχει πρόβλημα. Ο υπάρχων αγωγός έχει πολλές διαρροές, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να αναγκαζόμαστε να τις επισκευάζουμε. Με τον αγωγό αυτό, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και θα έχουμε μεγαλύτερη παροχή νερού σε όλη την περιοχή».
Για το αν θα τοποθετηθούν ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης νερού, είπε:
«Τα ρολόγια μέτρησης νερού υπάρχουν ήδη στις Τοπικές Κοινότητες, απλώς το κόστος του νερού είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το κόστος του νερού στη Φλώρινα. Η προεκλογική μου υπόσχεση, ήταν ότι το κόστος του νερού θα παραμείνει ως έχει και δεν θα υπάρχει αύξηση, αφού δε θα ενταχθούν στο σύστημα της ΔΕΥΑΦ, που λόγω των υπηρεσιών που παρέχει αυξάνεται και το κόστος του νερού.
Για τη συντήρηση του δικτύου εκτός Φλώρινας, υπεύθυνος είναι ο Δήμος με την Τεχνική Υπηρεσία του και όχι η ΔΕΥΑΦ, η οποία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με των πρώην Δήμο Φλώρινας. Όλες οι υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, θα υδρεύονται όπως υδρεύονταν μέχρι και σήμερα. Έχουμε κάνει βέβαια πολλές βελτιώσεις και παρεμβάσεις, για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού. Απλά παραμένουν στο ίδιο καθεστώς χρέωσης.
Πριν από λίγο καιρό, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα λειψυδρίας που είχε εμφανιστεί στην Τοπική Κοινότητα Καυκάσου, κατασκευάζοντας μια υδρευτική γεώτρηση, με την οποία έχουμε λύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στην εκεί περιοχή. Επίσης, ολοκληρώσαμε και το υδραγωγείο της Καλλινίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το εκεί πρόβλημα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει σε όλο το Δήμο Φλώρινας είναι, με γεωτρήσεις, καλλιέργειες πηγών, αλλά και κατασκευές υδραγωγείων, να μπορέσουμε να έχουμε σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες επαρκές και καθαρό νερό για τους συμπολίτες μας.
Η έκπτωση που δόθηκε από την εργολήπτρια εταιρεία είναι 43,86% , σημαντική γιατί θα μπορέσουμε να προβούμε στην κατασκευή και άλλων σημαντικών έργων.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2012».