ΦΛΩΡΙΝΑ Ομιλία του Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ομιλία του Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού

.

.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία του Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού

«Ο Προϋπολογισμός του 2012 αποτελεί συνέχεια της ψήφου εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση.


Δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα αλλά αυτά τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζονται.



Η Νέα Δημοκρατία, όπως είναι γνωστό, έχει διαφωνήσει κατηγορηματικά με τα περισσότερα από αυτά κατά τη συζήτηση και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του πολυνομοσχεδίου.


Δυστυχώς η εμμονή της κυβέρνησης Παπανδρέου στην αποτυχημένη συνταγή είχε ως αποτέλεσμα βαθύτερη ύφεση.


Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βρίσκεται 5 συνεχή χρόνια σε ύφεση.


Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να μετατρέψει την οικονομική κρίση, που έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρούσε τα ευρωπαϊκά κράτη, πρώτα σε κρίση δανεισμού το 2010 και στη συνέχεια σε κρίση φερεγγυότητας τον Νοέμβριο με το ανόητο τέχνασμα πολιτικής επιβίωσης, την πρόταση δηλαδή για το δημοψήφισμα.


Ο Αντώνης Σαμαράς έκρουε από την πρώτη στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούσε για τις αρνητικές συνέπειες μιας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής.


Διαμηνύει σε όλες τις πλευρές εντός και εκτός Ελλάδας, επίσημα και ξεκάθαρα, ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν.


Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με αναπτυξιακή διάσταση και βέβαια αντίθετοι στην επιβολή νέων φόρων.


Η ανισομέρεια στη φορολόγηση δημιουργεί τις σημερινές κοινωνικές αδικίες και επιφέρει το μαρασμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.


Πιστεύω πως το τραπεζικό σύστημα δε θα κινδυνεύσει από το κούρεμα των ομολόγων αλλά από την αδυναμία να εξυπηρετηθούν τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια.


Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν ξανά και ξανά, χωρίς να έχουν πια, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, φοροδοτική ικανότητα.


Το ενιαίο μισθολόγιο είναι εγκληματικό και μνημείο προχειρότητας.


Οι οριζόντιες περικοπές είναι απαράδεκτες. Δεν υπάρχει καμία κλιμάκωση σύμφωνα με το μέγεθος ευθύνης κάθε εργασίας, την ευθύνη που απορρέει από το είδος της εργασίας, το είδος της και την οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου.


Τελικός αποδέκτης η αγορά η οποία ολοένα βυθίζεται και τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται.


Για να επανέλθω στο ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε παρουσιάσει τα εξής στοιχεία:


- το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις


- δεν αλλάζει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των υπαλλήλων


- θα υπάρξει μικρή αύξηση για το 7,5%.


Είπατε ψέματα κ. Υπουργέ των Οικονομικών. Η πραγματικότητα της εφαρμογής του μισθολογίου τον διαψεύδει.


Προκαλώ τον κ. Υπουργό να παρουσιάσει τα στοιχεία, όπως προκύπτουν πλέον από τις μισθοδοσίες. Η αξιοπιστία έχει πάει περίπατο.


Κύριε Πρόεδρε,


Οι Έλληνες περνούν δύσκολα. Κάθε ημέρα και χειρότερα.


Η κοινωνία εξαθλιώνεται και καταρρέει.


Στην πατρίδα μου τη Φλώρινα και θα καταθέσω στα πρακτικά ενδεικτικές αποδείξεις λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης ο κόσμος αγοράζει πετρέλαιο για 100, 120 και 140 ευρώ. Δεν καίνε όλη την ημέρα τα καλοριφέρ, για να έχουν να κάψουν το βράδυ. Για να κοιμηθούν και να μην παγώσουν.


Ας δει λοιπόν, ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών, που κατάντησε τους συνανθρώπους μας. Αυτά συμβαίνουν με χίλια ευρώ τον τόνο, που θα φθάσει στα 1500 αργότερα με την εξομοίωση με το πετρέλαιο κίνησης και η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Και επιμένουμε να λέμε, ότι έτσι σώζουμε τον κόσμο.


Πρέπει κάποια στιγμή η σημερινή κυβέρνηση να δώσει μια απάντηση στους συμπατριώτες μου στη Φλώρινα και σε όλη τη Μακεδονία και να πράξει τα αυτονόητα.


Το πρόβλημα που υπάρχει είναι τεράστιο.


Η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου οδηγεί τον τόπο μου με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.


Απαξίωσε τα ΤΕΙ και θα μπει λουκέτο.


Έκλεισαν τα στρατόπεδα.


Καταργήθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση.


Το ορυχείο της Βεύης, παρόλο που είχαμε συμφωνήσει για τη διαδικασία που θα ανατεθεί, παραμένει κλειστό εδώ και δύο χρόνια. Θα είχε προλάβει να γίνει διεθνής διαγωνισμός.


Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πάγωσε, μαζί του και τα προγραμματισμένα έργα αγροτικής ανάπτυξης.


Η σύνδεση με την Εγνατία Οδό παραπέμθηκε στις καλένδες.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να μας πει, ότι θα πουλήσει τις μονάδες της ΔΕΗ στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο. Για τις μονάδες βέβαια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κοζάνης, τσιμουδιά.


Τα παιχνιδάκια σας κ. Παπακωνσταντίνου να τα παίξετε αλλού. Όχι στις πλάτες των Φλωρινιωτών


Η Φλώρινα δεν πωλείται. Μάλλον δεν ξεπωλείται.


Ακούστε και τα νούμερα, αγαπητοί συνάδελφοι. Λένε ότι η τιμή πώλησης της «Μελίτης 1», έτσι λέγεται το εργοστάσιο, είναι 200.000 εκατομμύρια ευρώ η οποία κόστισε πριν 12 χρόνια πάνω 700.000 εκατομμύρια, όταν μάλιστα η κατασκευή της νέας μονάδας στη Μελίτη κοστολογείται στο 1 δις 200.000 εκατομμύρια.


Ξέρετε πολύ καλά, ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς, που δυσκολεύομαι να εξυπηρετήσω τα χρέη μου. Δε θα πουλήσω όμως το σπίτι, που μου άφησε ο πατέρας μου, για 5000 ευρώ, για πενταροδεκάρες. Δε θα ξεπουλήσω την περιουσία μου.


Τέτοια δώρα κ. Παπακωνσταντίνου να κάνετε από την πατρική σας περιουσία και όχι από την περιουσία του Ελληνικού λαού.


Και βέβαια θα βρει απέναντι όλη την τοπική κοινωνία.


Λαό και φορείς, πέρα από κόμματα.


Και θα διαπιστώσει στο τέλος το αποτέλεσμα. Να δούμε ποιος θα βρεθεί να αγοράσει έχοντας απέναντι του ολόκληρη την κοινωνία και ένα βαρύ επενδυτικό περιβάλλον.


Τέτοιο ξεπούλημα στη Φλώρινα δε θα περάσει.


Και λέω ευθέως από το βήμα της Βουλής, ότι θα συναντηθούμε με τον Υπουργό στα κάγκελα. Και βέβαια, εγώ προσωπικά, σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία μέσα από τις οποία θα περάσει ένα τέτοιο ξεπούλημα, δε θα συμμετέχω και θα την καταγγείλω.


Κύριε Πρόεδρε,


Αυταπατάται όποιος νομίζει σε αυτήν την αίθουσα, ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που γυρίζουν κανάλι για να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις στη Βουλή.


Μόλις πριν λίγες ημέρες στέλεχος της siemens δεν προφυλακίστηκε εξαιτίας της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στο λογαριασμό του 250.000 μάρκα.


Την ίδια ώρα κόβουν στους συμπολίτες μας το ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα.


Με αυτήν την αξιοπιστία, βαθιά μέσα στο βούρκο, ας μην έχουμε παράπονα από τους συμπολίτες μας.


Την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά πρέπει να την αποδεχθούμε και να την υλοποιήσουμε όλοι μαζί, για έλεγχο του πόθεν έσχες Βουλευτών και Υπουργών από το 1974 αλλά και όσων διαχειρίστηκαν χρήματα του Ελληνικού λαού. Είναι επιβεβλημένη ως πρώτο βήμα για την κάθαρση του δημόσιου βίου και την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών.


Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Και ο καθένας μας, όταν η σημερινή μεταβατική κυβέρνηση επιτελέσει το έργο το οποίο έχει, θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό».


Από το Πολιτικό Γραφείο