ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΗΜΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ «Ψαλίδι» 10% στους μισθούς των αιρετών - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΔΗΜΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ «Ψαλίδι» 10% στους μισθούς των αιρετών

.

.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ «Ψαλίδι» 10% στους μισθούς των αιρετών


Μειώσεις κατά 10% στους μισθούς των δημάρχων, των αντιδημάρχων, των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών καθώς των προέδρων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, όπως και άλλων αιρετών σε δήμους και περιφέρειες, θα περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος.
Σύμφωνα με κύκλους του υπ. Εσωτερικών, με τις συγκεκριμένες περικοπές θα εξασφαλιστούν τα 18-20 εκατ. ευρώ, από τα 35 εκατ. ευρώ με τα οποία θα συνεισφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση της νέας μνημονιακής σύμβασης. Η περικοπή θα ξεκινήσει αναδρομικά από τις αρχές του 2012, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι οι κατηγορίες των αιρετών που αναφέρονται παραπάνω δεν θα λαμβάνουν αποζημιώσεις για τη συμμετοχής τους σε επιτροπές των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Συμβασιούχοι
Τα υπόλοιπα κονδύλια των 15 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τη μείωση των συμβασιούχων, που μπορεί να πλησιάσει και το 50% για τους δήμους και τις περιφέρειες το τρέχον έτος. Σήμερα απασχολούνται περίπου 16.000 συμβασιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Οπως έχουν συμφωνήσει η ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η μείωση των αντιδημάρχων θα γίνει σε εθελοντική βάση από το 2013 και δεν θα εφαρμοστεί άμεσα. Στο τραπέζι των περικοπών έχει «μπει» και το εκλογικό επίδομα, μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες. Μετά την εφαρμογή του νέου Μισθολογίου αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές περικοπές στο εκλογικό επίδομα, που σε αρκετές περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 50%.


ethnos.gr