ΦΛΩΡΙΝΑ Στην κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας θα προχωρήσουν η ΔΕΘ ΑΕ και το Επιμελητήριο Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Στην κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας θα προχωρήσουν η ΔΕΘ ΑΕ και το Επιμελητήριο Φλώρινας

.

.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Στην κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας θα προχωρήσουν η ΔΕΘ ΑΕ και το Επιμελητήριο Φλώρινας


Στην κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας θα προχωρήσουν η ΔΕΘ ΑΕ και το Επιμελητήριο Φλώρινας, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Η σύσφιξη των δεσμών των δύο φορέων συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θεόδωρου Σουμπάση, με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας, κ. Σάββα Σαπαλίδη και τον γενικό γραμματέα, κ. Χρήστο Τσεκουτάνη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ για το τρέχον έτος, υπό το πρίσμα και μιας συνεργασίας των δύο πλευρών. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της χωροθέτησης Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή της Φλώρινας, ενώ ο κ. Σουμπάσης ενημέρωσε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για σχετικές επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες στην Αθήνα.





Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σαπαλίδης σημείωσε  πως στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε το Επιμελητήριο προκειμένου να βγει από το τέλμα ο νομός και ο επιχειρηματικός του κόσμος, είναι κρίσιμη η συμπαράσταση και η βοήθεια ενός φορέα με το μέγεθος και την ακτινοβολία της ΔΕΘ. «Μετά τη σημερινή συνάντηση είμαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον και πιστεύω ότι η στενή συνεργασία που εγκαινιάσαμε με την ΔΕΘ θα είναι προς όφελος της Φλώρινας. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και αφορούσε στον σχεδιασμό επιχειρηματικών δράσεων για την Φλώρινα, οι οποίες θα έχουν και διεθνή απήχηση. Σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένες μελέτες από την ΔΕΘ και ευελπιστούμε ότι ήδη από το τρέχον έτος θα δούμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας» τόνισε.


Από την πλευρά του ο κ. Σουμπάσης δήλωσε  εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα, την διάθεση για προσφορά και τις ιδέες της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου. «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου προς τον δοκιμαζόμενο επιχειρηματικό κόσμο της πατρίδας μου να διαθέσω κάθε δυνατότητα του φορέα του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι, προκειμένου να στηριχθεί κάθε σοβαρή προσπάθεια για την Φλώρινα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργειών που θα προσφέρουν τα μέγιστα στην χειμαζόμενη τοπική οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ. Αναφερόμενος στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, για την οποία υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία για τον τόπο ως αναπτυξιακός πόλος, έκανε γνωστό ότι πλέον είναι σχεδόν διασφαλισμένη η παρουσία της Φλώρινας στον σχετικό σχεδιασμό, αρκεί βεβαίως και η τοπική κοινωνία να το επιθυμεί.