ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

.

.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ


Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα των ενεργειακών περιοχών πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην Αθήνα, το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου 2012.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωακείμ Ιωσηφίδης, Παναγιώτης Μπούρας, Παρασκευή Βρυζίδου, Λάζαρος Μαλούτας, και Ιωάννης Βοσκόπουλος, των Δήμων Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Εορδαίας, Κοζάνης και Φλώρινας αντίστοιχα.
Παρόντες Βουλευτές στη συνάντηση ήταν οι κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του Ν. Αρκαδίας, κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης του Ν. Κοζάνης, κ. Ιωάννης Βλατής του Ν. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος του Κοζάνης και κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης του Ν. Φλώρινας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο κ. Αδάμος Στημονιάρης, Εκπρόσωπος του κ. Υπουργού ΠΕΚΑ και ο κ. Σπυρόπουλος, Εκπρόσωπος του Υφυπουργού ΠΕΚΑ.
Απόντες Βουλευτές, αν και προσκλήθηκαν, ήταν ο κ. Δημήτριος Ρέππας, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Αρκαδίας, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος του Ν. Αρκαδίας, ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης του Ν. Κοζάνης και ο κ. Γεώργιος Λιάνης του Ν. Φλώρινας, ενώ εκπρόσωπό του έστειλε ο κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, Υφυπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ν. Κοζάνης.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου έθεσε το σύνολο των 11 σημείων, αλλά επέμενε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου μετώπου αντιμετώπισης του ενδεχομένου πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Για το θέμα αυτό έγινε αναφορά στη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου τον ενημέρωσε ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ανυποχώρητες και δεν θα αφήσουν να προχωρήσει η πώληση των μονάδων, κλιμακώνοντας τον αγώνα και αδιαφορώντας για τις επιθυμίες της Τρόικας.
Επίσης, έκανε ενημέρωση για τη δέσμευση του Υπουργού σε ότι αφορά στην αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και τη θέσπιση Λιγνιτοσήμου για τους Δήμους στα όρια των οποίων υπάρχει εξορυκτική δραστηριότητα, λέγοντας ότι θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία του Δικτύου όταν εφαρμοστούν.
Ακόμη, τέθηκαν πολύ σημαντικά θέματα όπως ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων από το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, αλλά και έγιναν τοποθετήσεις για τη διαχείριση του ΕΑΠ από τους περισσότερους Βουλευτές. Οι Δήμαρχοι εστίασαν την προσοχή τους στην αναγκαιότητα κατανομής του ΕΑΠ και τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας των λιγνιτικών περιοχών, ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πρόσφατα θεσπισμένο τέλος επί του λιγνίτη. 
Το λόγο πήραν όλοι οι παραβρισκόμενοι και εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων στα πολύ σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που έχουν θέσει οι ενεργειακοί Δήμοι. Η ομοφωνία που επικράτησε στη συνάντηση για τα σημεία διεκδίκησης των ενεργειακών Δήμων, είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που δείχνει αφενός το δίκαιο χαρακτήρα των αιτημάτων και αφετέρου ότι οι θεσμικοί φορείς των λιγνιτικών περιοχών είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη διεκδίκησή τους.




Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Τα πρακτικά της συνάντησης.



Πρακτικά Σύσκεψης Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας, Κοζάνης, Φλώρινας και Εκπροσώπους των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών.


Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων:
1. κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδης, Πρόεδρος, Δήμαρχος Αμυνταίου Ν. Φλώρινας
2. κ. Παναγιώτης Μπούρας, Αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας
3. κα Παρασκευή Βρυζίδου, Δήμαρχος Εορδαίας Ν. Κοζάνης
4. κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης Ν. Κοζάνης
5. κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας Ν. Φλώρινας


Παρόντες Βουλευτές στη συνάντηση ήταν οι :
1. κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Ν. Αρκαδίας (ΠΑΣΟΚ)
2. κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ)
3. κ. Ιωάννης Βλατής, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ)
4. κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΝΔ)
5. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Ν. Φλώρινας (ΝΔ)


Απόντες Βουλευτές ήταν οι:
1. κ. Δημήτριος Ρέππας, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Βουλευτής Ν. Αρκαδίας (ΠΑΣΟΚ)
2. κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Βουλευτής Ν. Αρκαδίας (ΝΔ)
3. κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, Υφυπουργός Εσωτερικών – Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ)
4. κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης (ΝΔ)
5. κ. Γεώργιος Λιάνης (Ανεξάρτητος)


Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι κ.κ.
1. κ. Αδάμος Στημονιάρης, Εκπρόσωπος του κ. Υπουργού ΠΕΚΑ
2. κ. Μ. Κάσσης, Εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών
3. κ. …. Σπυρόπουλος, Εκπρόσωπος του Υφυπουργού ΠΕΚΑ


Στη συνάντηση οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα ακόλουθα:


1. Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδης:


O Πρόεδρος του Δικτύου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι η παρουσία τους είναι σημαντική και επιδεικνύει το ενδιαφέρον για το Δίκτυο και τις υποθέσεις που το αφορούν.
Επισήμανε βεβαίως ότι η απουσία των υπολοίπων εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, που κλήθηκαν στη διάσκεψη, προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και δημιουργεί ερωτηματικά, σχετικά με το ενδιαφέρον που έχουν απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενεργειακοί δήμοι.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη αναγκαιότητα της Διάσκεψης, η οποία διεξάγεται λόγω των τρεχουσών και ιδιαίτερα σοβαρών εξελίξεων που αφορούν κυρίως στο Ειδικό Αναπτυξιακό Τέλος, την επικείμενη πώληση λιγνιτικών Μονάδων της Δ.Ε.Η. Α.Ε., στο Ν. Φλώρινας και τη Μεγαλόπολη.
Σημείωσε ότι πριν από την διάσκεψη προηγήθηκε την προηγούμενη ημέρα συνάντηση που έγινε μεταξύ των δημάρχων του Ν. Φλώρινας και του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξηση του ποσοστού του Τέλους (πάνω από το ισχύον 0,4%), καθώς επίσης και την ένταξη του λιγνίτη στην πρόσφατη ρύθμιση για τα μεταλλευτικά ορυκτά, όπου προβλέφθηκε η απόδοση 20% των μισθωμάτων στους Δήμους.
Επισήμανε ότι υπάρχει αναγκαιότητα εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών, πέρα από το Ειδικό Τέλος, αναφερόμενος στο λιγνιτικό τέλος  που διεκδικεί το Δίκτυο, όπως και στο Πράσινο Ταμείο.
Έθεσε το ερώτημα προς τους κ.κ. Βουλευτές σχετικά με τους τρόπους που πρέπει να βρεί η Πολιτεία, προκειμένου να διευθετηθούν οι ανωτέρω υποθέσεις.
Τόνισε ότι η παρούσα διάσκεψη αποτελεί μια αρχική προσπάθεια για κοινή συνεννόηση του Δικτύου με την Πολιτεία, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα θα καταρτισθεί από το Δίκτυο διευρυμένη και συγκεκριμένη ατζέντα η οποία θα τεθεί υπόψη των κ.κ. Βουλευτών και των αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να προγραμματισθεί σύντομα κοινή σύσκεψη.


Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον Αντιπρόεδρο του Δικτύου, κ. Παναγιώτη Μπούρα, Δήμαρχο Μεγαλόπολης. 


2. Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Παναγιώτης Μπούρας:


Ο κ. Αντιπρόεδρος επισήμανε ότι οι κ.κ. Βουλευτές και Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των λιγνιτικών περιοχών. Εξέφρασε με τη σειρά του την αναγκαιότητα να στηριχθούν οικονομικά οι ενεργειακοί Δήμοι, ιδιαίτερα μέσα στην Κρίση που διανύουμε.
Τόνισε ότι πλέον, οι ενεργειακοί-Καλλικρατικοί Δήμοι είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά το Ε.Α.Π., σύμφωνα με τους σκοπούς για τους οποίους αυτό έχει θεσπιστεί.
Αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης με την υπόθεση της κατασκευής του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, τον οποίο από κοινού η Δ.Ε.Η. Α.Ε. και το ΥΠΕΚΑ προωθεί, τονίζοντας για μια άλλη μια φορά την πάνδημη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, ο οποίος έχει προσφύγει δικαστικά στο ΣτΕ και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης.


3. Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης


Ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι η παρούσα σύσκεψη είναι σημαντική, σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες συσκέψεις, για υποθέσεις της Πτολεμαϊδας, σχετικές με τη ΔΕΗ.
Υποστήριξε ότι η έως σήμερα διαχείριση του ΕΑΠ δεν ήταν σωστή, τονίζοντας ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι αρκετά.
Επισήμανε ότι ο λιγνίτης, ως ενεργειακό καύσιμο, κυριαρχεί έναντι των άλλων συμβατικών και μη συμβατικών ενεργειακών καυσίμων, και σε αυτόν θα στηρίζεται η χώρα για πολλά χρόνια (30-40 χρόνια), συμπεραίνοντας ότι χρειάζεται τη στήριξη όλων.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα 11 σημεία που περιέχονται στην πρόσκληση, σημείωσε ότι:
Συμφωνεί με την επαναπόδοση των μεταλιγνιτικών εδαφών 
Συμφωνεί με τον περιορισμό των ρύπων της Δ.Ε.Η. Α.Ε., τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αναγνώρισε την υποχρέωση της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των εδαφών
Ζήτησε την ανάπτυξη των ΑΠΕ στους ενεργειακούς Δήμους.
Επισήμανε ότι έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι διαδικασίες μετεγκαταστάσεων και απαιτούνται άμεσες ενέργειες.
Ανέφερε ότι πρέπει οι Τηλεθερμάνσεις να υπαχθούν στο καθεστώς πετρελαίου θέρμανσης και όχι κίνησης, ενημερώνοντας ότι έχει υποβάλει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ
Διαφωνεί με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Τέλος, επανάλαβε ότι τα ποσά που ζητούνται από τη ΔΕΗ. Δήλωσε τη στήριξή του στο Δίκτυο.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Ν. Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης


4. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Βουλευτής Ν. Φλώρινας


Ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη σύσταση του Δικτύου. Σημείωσε ότι οι ενεργειακοί δήμοι έχουν λάβει ψίχουλα έως σήμερα. Τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του λιγνίτη, εάν χρειασθεί και με μίγμα λιγνίτη.
Συμφώνησε με τις διεκδικήσεις του Δικτύου, σημείωσε ότι έως σήμερα το ΕΑΠ δεν διαχειρίσθηκε όπως θα έπρεπε, με ευθύνες των αρμοδίων για τη διαχείρισή του (επιτροπές Κατανομής και Παρακολούθησης).
Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις και δεσμεύσεις του Υπουργού, οι οποίες ήταν προϊόν της πρωτοβουλίας του Δικτύου
Σημείωσε ότι η θέσπιση του τέλους 2% επί του λιγνίτη, σε βάρος της ΔΕΗ, τέθηκε για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΔΕΣΜΗΕ και όχι για άλλο λόγο, και δε μπορεί να δοθεί μέρος αυτού στους ενεργειακούς δήμους.
Ανέφερε ότι ο Υπουργός πρέπει να εξετάσει το τέλος 20% που θεσπίσθηκε στα μεταλλευτικά προϊόντα, σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης και του λιγνίτη.
Συμφώνησε με την ανάγκη περιβαλλοντικών επενδύσεων της ΔΕΗ
Υποστήριξε ότι θα είναι αναπόφευκτη η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, μετά την αποτυχία των SWAPS. Δήλωση ότι θα είναι κόκκινη γραμμή η πώληση μονάδων μόνο από το Ν. Φλώρινας και Αρκαδίας (και όχι και από το Ν. Κοζάνης).


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Ν. Αρκαδίας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


5. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Ν. Αρκαδίας


Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι ο Πόρος δε διατέθηκε εκεί που έπρεπε. Τόνισε ότι πρέπει να κατανεμηθεί κυρίως στους ενεργειακούς Δήμους.
Διερωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισής του.
Σημείωσε ότι η ΔΕΗ σήμερα παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της Χώρας, δηλαδή έχει οικονομικά προβλήματα. Επισήμανε ότι οι απόψεις των κομμάτων σχετικά με τη μορφή που θα πρέπει να έχει η ΔΕΗ διαφέρουν. Κάλεσε όλους να βρεθεί μια κοινή γραμμή για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Επιχείρησης.
Πρότεινε να διαμορφωθεί σχέδιο διαχείρισης των μεταλιγνιτικών εδαφών, το οποίο μπορεί να ενταχθεί, μέσω ΕΣΠΑ στον Αναπτυξιακό Νόμο. Ανέφερε το παράδειγμα του Δήμου Μεγαλόπολης, που έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου εντός του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης.
Πρότεινε γι’ αυτό το σκοπό συνάντηση με τον κ. Ξυνίδη.
Τέλος, πρότεινε να αποδοθεί ένα μέρος του Πόρου για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, και προς τούτο πρότεινε συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ιωάννης Βλατής.




6. Ιωάννης Βλατής, Βουλευτής Ν. Κοζάνης


Ο κ. Βλατής αναφέρθηκε στο πρόβλημα βιωσιμότητας της Δ.Ε.Η. Α.Ε. 
Μίλησε για ένα «διαρκές έγκλημα» που έγινε επί χρόνια σε βάρος της Επιχείρησης, με ευθύνες όλων.
Αναρωτήθηκε για το πραγματικό όφελος της Χώρας από την ανάπτυξη των ΑΠΕ
Επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης της έκδοσης της νέας ΥΑ για το ΕΑΠ.
Πρότεινε να διευρυνθεί το Δίκτυο με όμορους των ενεργειακών Δήμων.
Τόνισε να επαναξετασθεί το θέμα των προσλήψεων (εντοπιότητα)


Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης


7. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης


Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το Δίκτυο δεν έχει αποκτήσει θεσμικό ρόλο. Επισήμανε προς τούτο ότι πρέπει να Δίκτυο να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις.


Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας.




8. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης


O κ. Μαλούτας σημείωσε ότι οι λιγνιτικές περιοχές χρειάζονται ειδική μεταχείριση και χρίζουν συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής.
Ζήτησε την άμεση λήψη των αποφάσεων για την κατανομή του πόρου για το 2011 και για την ΥΑ για το ΕΑΠ 2012-2116.
Εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιβολή του τέλους 2% επί του λιγνίτη.
Τόνισε ότι απαιτείται η ενθάρρυνση επενδύσεων στις λιγνιτικές περιοχές, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Τ.Α.


9. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος του κ. Μανιάτη, ο οποίος μετέφερε το ενδιαφέρον του Υφυπουργού για τα θέματα που συζητούνται.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Εορδαίας, κα Παρασκευή Βρυζίδου.


10. Παρασκευή Βρυζίδου, Δήμαρχος Εορδαίας


Η κα Βρυζίδου εξέφρασε την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την άναρχη και αντιπεριβαλλοντική ανάπτυξη των λιγνιτορυχείων, η οποία έχει προκαλέσει χρόνια και σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.
Τόνισε ότι ο Πόρος είναι προτιμότερο να δοθεί άμεσα στις κατοίκους των πληττόμενων περιοχών, καθώς θα έχει αμεσότερο αποτέλεσμα.
Τάχθηκε κατά της ανάπτυξης Φ/Β πάρκου των 200 MW στην περιοχή.
Ζήτησε να επισπευσθεί η ΥΑ για τον Πόρο 


Στη συνέχεια το λόγο πήρε  το λόγο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος.




11. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας


Σημείωσε ότι δεν πρέπει να «προσωποποιείται» η διαχείριση και κατανομή του Πόρου.
Ανέφερε ότι η Φλώρινα είναι η πλέον ρυπασμένη περιοχή από τη ΔΕΗ και έχει υποστεί φθορά στην εικόνα της.
Σημείωσε ότι ο Πόρος είναι προτιμότερο να δοθεί άμεσα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν ήδη οικονομικά προβλήματα ή/και στην Τηλεθέρμανση.
Σημείωσε ότι η έως σήμερα διαχείριση του Πόρου έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες συγκυρίες, τονίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θεσμικά καθορισμός των έργων και δράσεων που θα έπρεπε να γίνουν.


Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε ότι θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο για τα θέματα που συζητούνται.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικτύου επανέλαβε ότι θα υπάρξει ατζέντα με εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που έχει θίξει το Δίκτυο.


Τέλος, μίλησε ο εκπρόσωπος του κ. Κουκουλόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Υφυπουργός δε μπόρεσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη γιατί είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις (προετοιμασία Ν/Σ για την ΤΑ).




Αθήνα, 7-2-2012