ΦΛΩΡΙΝΑ Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

.

.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι


Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες σε Κεντρική Μακεδονία και Ζάκυνθο.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες σε Κεντρική Μακεδονία και Ζάκυνθο.
Η πρώτη δόνηση, έντασης 5,1 Ρίχτερ, αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα την Κεντρική Μακεδονία και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σιθωνίας και Αγίου Ορους. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 110 χλμ. νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, μέσα στη θάλασσα, αλλά το εστιακό βάθος του ήταν μικρό, γύρω στα 10 χλμ., και έτσι έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.
Οπως μίλησε στο «Εθνος» ο σεισμολόγος Μανώλης Σκορδίλης, η μετασεισμική ακολουθία εξελισσόταν ομαλά χθες το πρωί και τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.
Ο σεισμός της Ζακύνθου είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε χθες στις 3.21 μ.μ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίστηκε 12 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, κοντά στο χωριό Αγαλάς, σε βάθος περίπου 13 χλμ.
Η δόνηση κατά τον σεισμολόγο Αθ. Γκανά δεν εμπνέει καμία ανησυχία και αποτελεί φαινόμενο συνηθισμένο για την περιοχή.
ΠΗΓΗ