ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. Ανοίγουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. Ανοίγουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

.

.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. Ανοίγουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.


Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσουν στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδας τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα στην Κοζάνη το Ιατρείο θα στηθεί στο Οικοτροφείο 40 Μάρτυρες, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο και στην Πτολεμαΐδα στο κτίριο του ΚΑΠΗ.


Σε πρώτη φάση τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργήσουν με γενικούς γιατρούς παθολόγους – παιδιάτρους, που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες.
Τα Ιατρεία θα λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Σύλλογο Κοζάνης, ο οποίος προχωρά στην Εθελοντική Ομάδα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την παράλληλη αρωγή, της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, καθώς και με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης, της Δημοτικής Κίνησης: «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα υπεγράφη σήμερα από τους εμπλεκόμενους και η πράξη ίδρυσης.
«Το κοινωνικό ιατρείο έχει ως σκοπό την δωρεάν εξέταση, την δωρεάν θεραπεία και νοσηλεία των απόρων και ανασφάλιστων, διασφαλίζοντας τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι προχωρούν στο εγχείρημα, καθώς η κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και χαμηλά αμειβόμενη εργασία, στην αδυναμία   πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην έλλειψη βασικών αγαθών.
Στην σημαντικότητα της πρωτοβουλίας στάθηκαν από την πλευρά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Σόκουτης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας Λάζαρος Μαλούτας και Βίκυ Βρυζίδου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός. Οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου δήλωσαν από την πλευρά τους ότι θα παρέχονται δωρεάν φάρμακα υπηρεσίες και από μέλη τους.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου