ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

.

.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ


Τo Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογι-στών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς στο αμφιθέατρο του Πα-ραρτήματος Καστοριάς, διοργανώνουν ημερίδα που αφορά στην «Πυρηνική Ενέργεια. Ραδιενέργεια και Ακτινοβολίες». Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πυρηνικό α-τύχημα που συνέβη στην Fukushima Daiichi της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου του 2011.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού, για θέματα πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιενέρ-γειας και ακτινοβολιών. Έρευνες στη χώρα μας και διεθνώς, δείχνουν ότι οι περισσότεροι δεν είναι έγκυ-ρα ενημερωμένοι και είναι μεγάλες οι προκαταλήψεις και οι παρεξηγήσεις.
Πρόσφατη προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, έδειξε για παράδειγμα ότι δεν είναι γνωστό πως τα πυρηνικά εργοστάσια εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα από ότι τα θερμοηλεκτρικά και ότι η Γαλλία το 70% της ηλεκτρικής ενέργειάς της το παράγει με πυρηνι-κά εργοστάσια. Επίσης το 60% των πολιτών δε γνωρίζει ότι στο σπινθηρογράφημα χορηγείται ακίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο, ενώ η ακτινογραφία δεν προκαλεί ραδιενεργή μόλυνση. Μεγάλο μέρος πολιτών, εκ-δήλωσε ενδιαφέρον για σχετικές ενημερωτικές διαλέξεις και έτσι αποφασίσθηκε η εκδήλωση αυτή.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν επιστήμονες και επαγγελματίες και ο καθένας θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει από τη σκοπιά του τα θέματα. Ως λύση θα παρουσιασθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αντι-παρατεθούν στην πυρηνική τεχνολογία.
Θα αναφερθούν βασικά θέματα φυσικής που σχετίζονται με τον πυρήνα, την παραγωγή ηλεκτρισμού, τα είδη των ακτινοβολιών και τις επιπτώσεις τους. Θα ακολουθήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια και οι α-νανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με τη συνολική αποτίμηση του κόστους των διαφόρων τρόπων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των επιπτώσεών τους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα kastoria.teikoz.gr/~sinatkas/NuclearTech. Σας προσκαλούμε να απαντήσετε και εσείς στο σχετικό ερωτη-ματολόγιο της ερευνάς μας. Σας περιμένουμε.