ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ , ΚΟΡΙΝΘΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΜΟΝΟ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ , ΚΟΡΙΝΘΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

.

.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΜΟΝΟ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ , ΚΟΡΙΝΘΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Νέος “Γολγοθάς” αναμένει από αύριο χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί σε πόλλες πόλεις της χώρας θα σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.Σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. οι φαρμακοποιοί σε Κρήτη, Μαγνησία και Κόρινθο, ενώ ήδη μόνο τοις μετρητοίς παραλαμβάνουν τα σκευάσματά τους οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και τη Φλώρινα.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου) και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου. Στο μεταξύ έληξε η προθεσμία για την καταβολή των οφειλών -ύψους 10 εκ. ευρώ- προς τους συμβεβλημένους γιατρούς για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012. Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον φορέα έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου.