ΦΛΩΡΙΝΑ Αδαμίδης Γιώργος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού «αρχή … ζουμε μαζί» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αδαμίδης Γιώργος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού «αρχή … ζουμε μαζί»

.

.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αδαμίδης Γιώργος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού «αρχή … ζουμε μαζί»



 Προς: Αντιπερ/χη Περιφ. Ενότητας Κοζάνηςκ. Γιάννη Σόκουτη

Θέμα: Ασφαλής διέλευση οχημάτων από την διασταύρωση του Επαρχιακού δρόμου Κοζάνης – Καρυδίτσας με το τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Ρυμνίου.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη...

Είναι γνωστό ότι από το 2003 δόθηκε στην κυκλοφορία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η σχετική παραλαβή του έργου, το τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης-Ρυμνίου.
Στο εν λόγω τμήμα του δρόμου κινούνται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, καθώς ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άνω Κώμης, Κάτω Κώμης, Μηλέας, Κήπου, Κεσσαρειάς, Σπάρτου, Αιανής, Χρωμίου, Ρυμνίου, καθώς και όλοι όσοι κατευθύνονται προς τον ορεινό όγκο του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού, αλλά και προς τη Λάρισα.
Η διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο, είναι γνωστό ότι καθίσταται επικίνδυνη και πως ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων κι αυτό επειδή οι διασταυρώσεις με την επαρχιακή οδό Κοζάνης – Καρυδίτσας στην είσοδο του δρόμου αλλά και στην έξοδο της διασταύρωσης με τον επαρχιακό δρόμο της Κάτω Κώμης, δεν έχουν τις σωστές κατασκευαστικές προδιαγραφές.
Για το θέμα του συγκεκριμένου δρόμου έχει προηγηθεί - από τις 14/4/2011- σχετική σύσκεψη των Προέδρων των Τοπικών Διαμερισμάτων: Καρυδίτσας, Μηλέας, Ρυμνίου, Χρωμίου, Κάτω Κώμης, Σπάρτου, Καισσαρειάς, Κρόκου, Αιανής και Άνω Κώμης. Στο πλαίσιο της σύσκεψης εκείνης είχε εκφραστεί η έντονη ανησυχία των συμμετεχόντων για τους κινδύνους που κατά κόρον έχουν επισημανθεί σχετικά με την λειτουργία/κυκλοφορία του δρόμου. Επιπλέον είχε επισημανθεί το γεγονός ότι υπάρχουν αυξημένα ενδεχόμενα πρόκλησης ατυχημάτων και είχε ζητηθεί η παρέμβαση της Περιφέρειας για να διευθετηθούν τα επίμαχα ζητήματα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον δρόμο, είναι επίσης γνωστά και τα προβλήματα της αναδόχου εταιρείας που είχε την ευθύνη κατασκευής του έργου τότε, ενώ σήμερα είναι άγνωστο ποιος είναι ο κύριος φορέας εκτέλεσης - συντήρησης του (έργου).
Ερωτάται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης :
1. Οι οδηγοί εξακολουθούν να κινούνται στο εν λόγω τμήμα του δρόμου με δική τους ευθύνη;
2. Τι προτίθεστε να πράξετε για το θέμα που αφορά στις διασταυρώσεις; Υπάρχει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που θα ολοκληρώνει το έργο με τις απαιτούμενες προδιαγραφές;
3. Ποια είναι η υπηρεσία που έχει αναλάβει την συντήρηση του δρόμου και με ποια κονδύλια γίνεται αυτή;.
                                                                                             
              Ευχαριστώ
                                                              Αδαμίδης Γιώργος
                                                            Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού
                                                                  «αρχή … ζουμε μαζί»