ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββαςσυναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββαςσυναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη

.

.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββαςσυναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη


    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας την Παρασκευή 07/09/2012 συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και παράλληλα κατατέθηκε η αντίθεση του Επιμελητηρίου Φλώρινας για την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αναπτύχθηκε το θέμα των ελεύθερων ζωνών όπου απαράβατος όρος του Επιμελητηρίου είναι να μην θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Έγινε αναφορά στο σταμάτημα λειτουργίας του τρένου και στην οικονομική κρίση που πλήττει την επιχειρηματικότητα. Στην αντικατάσταση της αγορά της πόλης μας από την αγορά της γειτονικής χώρας ΠΓΔΜ. Στην ανεργία και αεργία των συμπολιτών μας. Στα ληξιπρόθεσμα δάνεια που ξεπερνούν το 90%. Στις απλήρωτες οφειλές του ΟΑΕΕ που ανέρχονται σε ποσοστό 80% στον νομό Φλώρινας.
  Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος  κατέθεσε υπόμνημα προς τον Υπουργό με τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και του νομού μας.
   Την Πέμπτη 13/09/2012 ο Πρόεδρος κ.  Σαπαλίδης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Βουλευτή του αναπτυξιακού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για την τραγικότητα της υφιστάμενης κατάστασης των επιχειρήσεων, την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου, το τρένο , την ανεργία και για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε στον κ. Σταθάκη να είναι ένας από τους εισηγητές στο πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο της επιχειρηματικότητας που προτίθεται να διοργανώσει το Επιμελητήριο την Άνοιξη του 2013. Ο κ. Σταθάκης αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση.
   Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η τοπική κοινωνία.
    Το Σάββατο 15/09/2012 στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σ. Σαπαλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το σταμάτημα του τρένου αλλά και της εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Στο τέλος της συνάντησης εργασίας ο κ. Τσίπρας δήλωσε την αντίθεσή του με την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τονίζοντας τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Φλώρινα. Παράλληλα τόνισε την στήριξη του κόμματός του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατέθεσε υπόμνημα προτάσεων για την ανάπτυξη του νομού Φλώρινας αλλά και για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.

ΦΛΩΡΙΝΑ, 17/09/2012
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ