ΦΛΩΡΙΝΑ Ξυπνούν μνήμες εμφύλιου στην ΠΓΔΜ, γερή κόντρα μεταξύ Αλβανών και Σλάβων - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ξυπνούν μνήμες εμφύλιου στην ΠΓΔΜ, γερή κόντρα μεταξύ Αλβανών και Σλάβων

.

.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ξυπνούν μνήμες εμφύλιου στην ΠΓΔΜ, γερή κόντρα μεταξύ Αλβανών και Σλάβων


 Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ, με τις επιθετικές δηλώσεις να εκτοξεύονται εκατέρωθεν, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο το ήδη εκρηκτικό κλίμα και ξυπνώντας μνήμες εμφυλίου στη γειτονική χώρα.

«Θα χρησιμοποιούμε την γλώσσα μας, την σημαία μας και τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας όπου κι αν βρισκόμαστε και στα Σκόπια θα χρησιμοποιούνται όπου πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως καθορίζεται άλλωστε απ' το Σύνταγμα που τροποποιήθηκε το 2001», δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Αλβανικού κόμματος DUI, Ταλάτ Τζαφέρι.



Στις Σκληρές αυτές δηλώσεις αντέδρασαν εξίσου σκληρά και βουλευτές των άλλων Αλβανικών κομμάτων, που τόνισαν ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο Τζαφέρι.

Παράλληλα η σλαβική αντιπολίτευση κατηγόρησε το DUI, που σημειωτέον συγκυβερνά με τον Γκρούεφσκι, για κατάχρηση της αλβανικής Γλώσσας, της αλβανικής σημαίας και του αλβανικού εθνικού ύμνου σε τελετές που δεν αρμόζουν να γίνεται η χρήση αυτή.

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα ο Αλβανός Υπουργός Εθνικής Αμύνης έψαλε και προέτρεψε και τους συγκεντρωθέντες Αλβανούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας πως ο αλβανικός ύμνος είναι αυτός που πρέπει να τιμούν.

Η συγκέντρωση μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί για να τιμηθούν οι… ήρωες του UCK!

Η παραπάνω ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όξυνε ακόμα περισσότερο την συνεχή κόντρα μεταξύ των δύο Εθνοτήτων της FYROM.


Τηλέμαχος Κόκκος
από: www.elzoni.gr