ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ; - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;

.

.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;


Αν γίνουν εκλογές  εντός του 2013 θα ξαναγίνουν, ως γνωστόν, με λίστα.
Εκεί τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα ,λογικά, δεν αναμένεται να έχουν άνοδο, λόγω  της εύλογης  λαϊκής δυσαρέσκειας.

       Δεν αρκεί όμως μόνο αυτή, για τη διατήρηση της έδρας  του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Φλώρινας, ακόμα κι αν μέσα στο 2013 έχει  ήδη σχηματίσει κυβέρνηση.   Το πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, σε εκλογές ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ. Ενας  αδικημένος του συστήματος της λίστας, όπως δηλώνουν οι πολιτικοί του φίλοι.
       Οσο κι αν , ως φιλτάτη, την αλήθεια μόνο ο Πλάτων την κατανοούσε!
       Δεν είναι  δε βέβαιον (κι οι  πλατωνικές ακόμα) έσχατες φιλίες  των κομμάτων.



       Το γεγονός, σε τοπικό επίπεδο πάντα, μεταφέρει το πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ.
        Και δεν είναι το πρόβλημά της  η κρίση,απόδειξη ο Νίκος Σαμαράς του ΠΑΣΟΚ

        Μια Ν.Δ με κεκορεσμένο  εκλογικά  τοπικό ψηφοδέλτιο, χρησιμοποιώντας μάλιστα ότι συμβατικά  ισχυρό είχε:  έναν πρώην Περιφερειάρχη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., έναν πρώην κομματικό Τομεάρχη και εκλεγμένο στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κι έναν  τρις εκλεγμένο  εμπειρότατο κι αξιολογότατο πια, Βουλευτή της Ν.Δ.

        Το πρόβλημα της Ν.Δ είναι η αδυναμία της, με το παρόν ψηφοδέλτιο να μαζέψει τη μεγάλη της παράταξη, που σήμερα φυλλορροεί  ακόμα και προς το ΣΥΡΙΖΑ.
        Τα μικρότερα αυτής  κόμματα  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους πιο τσαπατσούληδες  ακόμα υποψήφιους να κατεβάζανε θα μέτραγαν αποτέλεσμα, κι αν κατέβαζαν  πιο καλές υποψηφιότητες θα κινδύνευε σοβαρά η τοπική της έδρα.

        Το  πρόβλημά της Ν. Δ  δεν είναι απλά και συμβατικά το ψηφοδέλτιο.
        Δε λύνεται  με την αλλαγή  κάποιων στο ψηφοδέλτιο του ίδιου στυλ.
         Λύνεται μόνο με το να σηκωθούν λάβαρα παράταξης από καθαρά αδικημένα  χέρια και ψυχή.Να  δώσει ο λαός λευτεριά, διέξοδο και δικαίωση στα όνειρα και τις ελπίδες του.

         Χρειάζεται να συμμετάσχουν  τα ψυχικά κλειδιά όλης της παράταξης.
         Να εγείρονται  συνειδήσεις και να σηκώνονται λάβαρα.
          Αν  θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο  να αποχωρήσουν  από τους ανεξάρτητους Ελληνες  και από τη Χρυσή Αυγή  στελέχη και υποψήφιοί τους στη Λίστα, για να  ακολουθήσουν, όχι άτομο, αλλά  σύμβολο, τη μείζονα προοπτική της παράταξης στο Νομό Φλώρινας, ως ευθύνη πλειοψηφίας ολόκληρης  της τοπικής κοινωνίας.
          Τέτοιος  δεν υπάρχει ανάμεσα  στους διαδρόμους.
           Υπάρχει  μέσα στην τοπική κοινωνία , στα  μπετά και τα  δοκάρια της Κεντρικής Συνείδησης  της Τοπικής  Λαϊκής  Δεξιάς  Βάσης.
            Αλλιώς  η  Ν.Δ  στο Νομό Φλώρινας (και κάθε παράταξη σε κάθε Νομό άλλωστε) θα σέρνεται  σε επιλογές ψυχικής ακυβερνησίας.-

                                                                                 Ο  πολιτικός  αναλυτής