ΦΛΩΡΙΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΖΗΤΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!

.

.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!


Να μετατρέψουμε  τον εγκέλαδο στην περιοχή μας ,σε παίχτη κλάσης.
  Να μετατρέψουμε τον κίνδυνο σε ευκαιρία και τη δύναμη εναντίον μας, σε κραταιά συμμαχική δύναμη.
Αντί  40 χιλ για  πρόσκαιρο πρόγραμμα έρευνας, άλλα τόσα για μόνιμη υποδομή  στον τόπο μας!

     
Μεγάλος  αριθμός  σεισμών τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή μας.
        Περιοχή που έτσι κι αλλιώς είναι γεωλογικού ενδιαφέροντος λόγω ΔΕΗ, λόγω  εξαιρετικής ποιότητας πετρωμάτων και ορυκτών(μέχρι βωξίτη και ουράνιο),εσχάτως δε και μείζονος  αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.




         Σαφώς και πρέπει να γίνει έρευνα για τα αίτια και τις παραμέτρους της γεωδυναμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας από εξειδικευμένους επιστήμονες και άριστη προς τούτο η πρωτοβουλία του συντοπίτη μας κ.Θεόδωρου Τσάπανου.
        Όμως, ως περιοχή, δεν πρέπει να  μείνουμε μόνο μέχρι εκεί.
         Ακόμα κι αν δεν επιτυγχάναμε διαπραγμάτευση έλευσης  ανάλογου τμήματος Πανεπιστημίου ή  και ΑΤΕΙ στην περιοχή μας, θα πρέπει η συγκεκριμένη γεωδυναμική δραστηριότητα να αποτελέσει μοχλό πίεσης  και ανταλλαγής Σχολών, ακόμα και ίδρυσης  Γεωδυναμικού Βαλκανικού  Ινστιτούτου  στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών και άρα αιτία ή πρόσθετη αιτία παραμονής της Σχολής.
       
 Τα παραπάνω ας αποτελέσουν αντικείμενο τεχνοκρατικής διαβούλευσης των αρμοδίων, με τους πανεπιστημιακούς και τους τοπικούς φορείς, κανείς την ώρα αυτή  δεν  επικαλείται κάποια σχετική  αρμόδια γνώση του καταλληλότερου χειρισμού.

  Επικαλούμαστε όμως, πολύ σαφώς και περίτρανα ,την ανάγκη άμεσης αρπαγής της όποιας ευκαιρίας ή των ευκαιριών , που διανοίγονται από κάθε κίνδυνο ή από κάθε αρνητικό στην περιοχή μας.
   Το οφείλουμε όλοι στα παιδιά  μας και σε αυτό τον τόπο, που όλοι αγαπάμε…




                                                            Κων/νος  Χ. Μπομπότας