ΦΛΩΡΙΝΑ Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι πάει στην Αμερική για λύση στο όνομα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι πάει στην Αμερική για λύση στο όνομα

.

.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι πάει στην Αμερική για λύση στο όνομα


Το αλβανικό κόμμα DUI, των Σκοπίων, επιβεβαίωσε πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Dnevnik σήμερα, ότι υψηλή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό του κόμματος Αλί Αχμέτι, στις 6 Μαΐου θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα ταξίδι δύο εβδομάδων.
Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης, όπως γράφει το Dnevnik είναι η λύση του ονόματος του κράτους των Νοτιοσλάβων, ώστε να μπορέσει να καταστεί γρήγορα μέλος του ΝΑΤΟ και να δοθεί ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Ο πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μούσα Τζαφέρι, στις συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαιώνοντας ότι το DUI παραμένει στην υπόσχεση του Γκρούεφσκι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα δεχθεί μια λύση και στη συνέχεια θα πάμε σε δημοψήφισμα. Δεν κρύβουμε ότι η υπομονή των Αλβανών της FYROM, έχει εξαντληθεί και κάθε καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος θα απειλούσε όχι μόνον το μέλλον, αλλά και την ασφάλεια του κράτους».
Το αλβανικό κόμμα DUI είναι αισιόδοξο και πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πιέσουν τον Γκρούεφσκι να αποδεχθεί ένα νέο όνομα, έτσι όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές και αυτή τη φορά θα πρέπει να κρατήσει το λόγο του, ανεξάρτητα από την προσωπική απήχηση και τη δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτή τη φορά είμαστε σοβαροί και δεν θα αποδεχθούμε άλλη καθυστέρηση, σημειώνει το «Λιμπέρτας» επικαλούμενο πηγές από το DUI.
Λύση στο όνομα της χώρας, στην οποία πλειοψηφούν οι Νοτιοσλάβοι, θέλουν όλοι οι Αλβανοί που αποτελούν την κύρια μειονότητα, ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση, σημειώνει η πηγή από το DUI.


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/303209/skopia-o-ali-ahmeti-paei-stin-ameriki-gia-lysi-sto-onoma#ixzz2S3DB8vn5