ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> «Νέα Γενιά σε Δράση»Νέοι με αναπηρία από την Κύπρο φιλοξενούνται στη Φλώρινα </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Νέα Γενιά σε Δράση»Νέοι με αναπηρία από την Κύπρο φιλοξενούνται στη Φλώρινα

.

.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«Νέα Γενιά σε Δράση»Νέοι με αναπηρία από την Κύπρο φιλοξενούνται στη Φλώρινα

Νέοι του Κυπριακού σωματείου «Η Αγάπη» - Φίλοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες φιλοξενούνται από χθες στη Φλώρινα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση"
 Η ανταλλαγή είναι διμερής, μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ν. Φλώρινας και του Σωματείου ΄΄Αγάπη΄΄ Κύπρου, και θα διαρκέσει 8 ημέρες από 19/7/2013εως26/7/2013.Το δε πρόγραμμα δραστηριοτήτων αφορά δράσεις που θα λάβουν χώρα σε όλο το νομό της Φλώρινας (Πρέσπες-Νυμφαίο-Αμύνταιο) αλλά και στην πόλη της Καστοριάς και της Αριδαίας και η διαμονή τους στο ξενοδοχείο Φιλίππειον 


      Το θέμα της ανταλλαγής είναι Δράση και Απόδραση, Συνεργασία χωρίς Σύνορα.
      Απώτερος στόχος της ανταλλαγής  η κατανόηση της σημασίας της Συνεργασίας και της Πολιτισμικής Αλληλεπίδρασης για την ολόπλευρη ανάπτυξη των γενεών.
      Οι πιο πάνω στόχοι προγραμματίζεται να επιτευχθούν μέσω δραστηριοτήτων σχετικών με  τον πολιτισμό και την κουλτούρατηςΕλλάδος.
Οι προγραμματιζόμενες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες και η μάθηση θα είναι άμεση καιβιωματική.
Οι δραστηριότητες επίσης συμβάλλουν στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισότητα και την ίση μεταχείριση νέων με αναπηρίες.