ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

.

.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Φλώρινα,  23 Αυγούστου 2013
      ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Κο Τρ. Ρασάικο
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας – Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας κου Θ. Καραγκιοζίδη
«Μεταφορά σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου από  Ν.Π.Ι.Δ. σε Ν.Π.Δ.Δ.»

Έχοντας υπόψη:

Την με αριθμ. 34/23-8-2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α.» και διακριτικό τίτλο ΑΝΦΛΩ με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου της Δρ. Ζαχαρούλας Ρίζου, από την ΑΝΦΛΩ στον Δήμο Φλώρινας, δηλαδή η συνέχεια της λειτουργίας της υπάρχουσας ήδη ατομικής σύμβασης εργασίας εξαρτημένης εργασίας και αόριστης διάρκειας σύμφωνα με τους όρους της, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματα της εργαζομένης ήτοι χωρίς μεταβολή των όρων της σύμβασης.
Το ότι πρόκειται για «μεταφορά» και όχι νέα πρόσληψη, η οποία δεν αντίκειται στο άρθρο 103 του Συντάγματος (1975), το οποίο ρυθμίζει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις διορισμού υπαλλήλων σε νομοθετημένες θέσεις (ιδ. ΣτΕ 1111/1985). Περαιτέρω δεν αντίκειται στο μετά την αναθεώρηση του άρθρου 103 παρ. 8 του Συντάγματος (κατά το έτος 2001) για την πρόσληψη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενόψει της μεταβατικής επιτρεπτικής εξαίρεσης του άρθρου 118 παρ. 7 του Συντάγματος «… με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο συμφέρον… με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και απόδοση των υπηρεσιών (ιδ. Διοικ. Εφ.Αθ. 1330/1993 ΕΔΔ 1994, 145) του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. ή των Ν.Π.Δ.Δ. Η σχετική νομοθεσία «…απέβλεψε στην ορθολογική οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν θέλησε να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων…» (ιδ. Εφ. Αθ. 6548/1994 ΕΕργ. Δικ. 1995, 966).  
Το ότι η «μεταφορά» προσωπικού από επιχείρηση, του ιδιωτικού τομέα με μορφή ατομική ή εταιρική ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησής της, στον δημόσιο τομέα ή στον λεγόμενο ευρύτερο δημόσιο τομέα δύναται να γίνει με συμφωνία των μερών δηλαδή του εργαζομένου, της εργοδότριας εταιρίας (με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, όπως είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ) και του Δήμου (με απόφαση του αρμοδίου οργάνου,  όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου) οπότε συνεχίζεται η λειτουργία της σύμβασης εργασίας σύμφωνα με τους όρους αυτής.
Επειδή συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει «συνέχεια» της λειτουργίας της υπάρχουσας ήδη ατομικής σύμβασης εργασίας εξαρτημένης εργασίας και αόριστης διάρκειας ήτοι το αίτημα της εργαζομένης, η απόφαση του αρμοδίου οργάνου της νυν εργοδότιδος εταιρείας που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και η λειτουργία της διέπεται από τις διατάξεις περί Α.Ε.,
Εισηγούμαστε
Την μεταφορά της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου της Δρ. Ζαχαρούλας Ρίζου, από την ΑΝΦΛΩ στον Δήμο Φλώρινας, δηλαδή τη συνέχεια της λειτουργίας της υπάρχουσας ήδη ατομικής σύμβασης εργασίας εξαρτημένης εργασίας και αόριστης διάρκειας σύμφωνα με τους όρους της, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματα της εργαζομένης ήτοι χωρίς μεταβολή των όρων της σύμβασης, σε συσταθείσα προς τούτο προσωποπαγή θέση, η οποία θα καλυφθεί από την εργαζόμενη – υπάλληλο – με την μεταφορά όλων των  δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που διαλαμβάνονται στην ατομική σύμβαση εργασίας.
Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Θ. Καραγκιοζίδης
Αντιδήμαρχος Φλώρινας