ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων η σπουδαία Πόλυ Πάνου… </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων η σπουδαία Πόλυ Πάνου…

.

.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων η σπουδαία Πόλυ Πάνου…

Η Πολυτίμη Κολιοπάνου ή αλλιώς Πόλυ Πάνου όπως καταγράφτηκε στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, μία από τις… σπουδαιότερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013. Η ερμηνεύτρια το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Φωνή ξεχωριστή, με ευαισθησία, δυναμισμό και συναίσθημα.

Βελούδινη αλλά και ψυχωμένη μαζί. Μπήκε στη δισκογραφία στις 14 Οκτωβρίου 1953 με το «Πήρα τη στράτα την κακιά» σε μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος και την ανακάλυψε. Από το 1956 με το «Να πας να πεις της μάνας μου» των Γιώργου Ζαμπέτα και Χαράλαμπου Βασιλειάδη (Τσάντα), η μία επιτυχία θα διαδέχεται την άλλη: «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Η παντρεμένη», «Ο κόσμος όλος σε κατακρίνει». Λίγο μετά τα μισά του ‘60 ίδρυσε - αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά - τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέττα». Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που έγινε αργότερα διεθνής επιτυχία. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940 και μεγάλωσε στην Πάτρα.