ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#F73434; padding:5px 8px 5px 8px;"> 119 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ. </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 119 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ.

.

.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

119 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ.


  Για το Δήμο Φλώρινας έχουμε  μέχρι στιγμής 3 δημόσιες δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων, του νυν Δημάρχου  Γιάννη Βοσκόπουλου, του τ. Βουλευτή Χαράλαμπου Μποντζίδη και του τ.Πολιτευτή  και Αντινομάρχη Γιώργου Λιασόπουλου, του οποίου μάλιστα δηλώθηκε ότι ο συνδυσμός θα φέρει το όνομα του: «Γεώργιος Παντελή Λιασόπουλος».

 ΄Αγνωστος ο τίτλος για τους 2 άλλους 2 δημόσια δηλωθέντες συνδυασμούς, κι ο δε Δήμαρχος δεν έχει ανακοινώσει δημόσια αν θα κρατήσει το ίδιο όνομα του ήδη συνδυασμού του ή θα το αλλάξει.
 ΄Αγνωστοι επίσης , μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των υποψήφιων συνδυασμών, κατά πάγια εύλογη εκλογική τακτική  όλων.
  Βεβαίως ο χρόνος  σύνθεσης και κατάθεσης συνδυασμών δεν έχει παρέλθει και για άλλους, αντίθετα μπορεί να έχουμε και άλλους συνδυασμούς που θα κατατεθούν, δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για κανένα άλλο συνδυασμό , χωρίς δημόσια δήλωση βούλησης από τον υποψήφιο Δήμαρχο επικεφαλής.
   Αυτό δε σημαίνει ότι όσοι έκαναν  και συνεχίζουν να κάνουν προσπάθεια ή ακόμα και έχουν έτοιμους άλλους συνδυασμούς και δεν ανακοινώνουν τίποτε , ότι δεν υπάρχουν.
    Ισως αυτοί  που σήμερα δεν έχουν δηλώσει τίποτα, αυτοί και να αποδειχθούν  οι κραταιότεροι συνδυασμοί , ο χρόνος όμως έχει αρχίσει να λειτουργεί αντίστροφα για όλους τους νέους συνδυασμούς και πρέπει να επισπεύσουν.
  Βέβαια είναι αλήθεια ότι η αποσαφήνιση του τρόπου εκλογής των Αρχόντων ΟΤΑ άργησε, με αποτέλεσμα  τη λογική καθυστέρηση και στους συνδυασμούς, των 180 κ πλέον ατόμων έκαστος.
  Εκείνο όμως που πρέπει να επισημανθεί περισσότερο από πρόσωπα και συνδυασμούς είναι τα προγράμματα των συνδυασμών και η έγκαιρη κατάθεσή τους.
   Παρήλθε  η εποχή όπου το όνομα και μόνο προεξοφλούσε πρόγραμμα, παρήλθε επίσης η εποχή και των διαφόρων στηρίξεων, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν πια για την πατρίδα μας οι Αθηναίκές και Ευρωπαϊκές οικονομικές δυνατότητες που υπήρχαν, ώστε ένας ικανός διαχειριστής με γνωριμίες να έφερνε στους ΟΤΑ πολιτικό χρήμα από την Αθήνα ή τις Βρυξέλλες ή και τα 2 μαζί.
    Και δεν αρκεί πια το γνωστό λεχθέν: δε μας δώσανε χρήματα, δεν κάναμε τίποτα.
    Πρέπει να έχει κατατεθεί πρόγραμμα ρεαλιστικής αντιμετώπισης και αυτού του δεδομένου, αφού ως γνωστόν «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται». Να πεισθεί ο κόσμος.
    Ο κόσμος σήμερα, πολλαπλά χειμαζόμενος, είναι εξαιρετικά δύσπιστος, λόγω και ενστίκτου πλέον επιβίωσης και βιολογικής ακόμα.
     Μέχρι στιγμής, ως στοιχεία προγραμμάτων,  είχαμε την υπογραφή  του πολύ μεγάλου  έργου της Τηλεθέρμανσης  στο Δήμο Φλώρινας από τη σημερινή Δημοτική  Αρχή ( και ως συνέχεια και  επαύξηση-υλοποίηση της προηγούμενης Αρχής ) που όντως το πιστώνεται η νυν Αρχή, χρεούμενη όμως βεβαίως και  τις ανάλογες πολύ μεγάλες υποχρεώσεις  τελικής παράδοσής του.
     Σαφώς και σε ένα τέτοιο έργο κανείς  δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε καν η επόμενη κυβέρνηση, όπως και να λέγεται, όποια και να είναι.
     Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτό τον τόπο όλοι να στέκονται στο ύψος και τη λεβεντιά των περιστάσεων, γιατί δεν έχουμε  άλλα περιθώρια ούτε σαν τόπος, ούτε σαν πατρίδα.
     Ο ρόλος της υπεύθυνης δημοσιογραφικής γραφίδας σε αυτές τις στιγμές αυτά επιβάλλει…

      Καλή επιτυχία σε όλους και καλή δημιουργική χρονιά!