ΦΛΩΡΙΝΑ VIOLENCE: Η ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του γυμνασίου Αμυνταίου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : VIOLENCE: Η ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του γυμνασίου Αμυνταίου

.

.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

VIOLENCE: Η ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του γυμνασίου Αμυνταίου

Η νέα ταινία της κινηματογραφικής ομάδας του Γυμνασίου Αμυνταίου με τίτλο VIOLENCE, ολοκληρώθηκε.
Η πρώτη προβολή θα γίνει την Πέμπτη 19-6-2014, στις 8:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια δραματική περιπέτεια που ασχολείται με το θέμα της βίας στις ανθρώπινες σχέσεις.





Τα γυρίσματα της ταινίας άρχισαν τον Νοέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2014. Πρωταγωνιστούν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Αμυνταίου καθώς και κάποιοι εκτός σχολείου συντοπίτες μας οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να βοηθήσουν στην υλοποίηση της προσπάθειας των μαθητών.
Η ταινία αποτελεί μια no budget παραγωγή και πέρα απ' όλα τα άλλα οι μαθητές προσπαθούν να δείξουν ότι με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος αλλά με όρεξη για δημιουργική δουλειά μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα. Τεχνικά όλη η παραγωγή στηρίχθηκε σε μια βιντεοκάμερα μεσαίου κόστους, που λίγο πολύ έχουμε οι περισσότεροι, και κάποιον αξιοπρεπή υπολογιστή, που επίσης διαθέτουμε σχεδόν όλοι μας. Από κει και πέρα υπήρξε μπόλικη φαντασία, καλή γνώση κάποιων ψηφιακών κινηματογραφικών τεχνικών και αρκετός διαθέσιμος χρόνος. Ανατέθηκαν οι ρόλοι, συγκροτήθηκε το συνεργείο με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες (οπερατέρ, ηχολήπτης, μακιγιέρ, φροντιστής, τεχνικός σκηνής κλπ) και η παραγωγή ξεκίνησε.
Η αρχική ιδέα για το σενάριο ήταν το θέμα της ενδοσχολικής βίας, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα περισσότερα σχολεία της χώρας. Στην πορεία υλοποίησής του και καθώς τα γυρίσματα προχωρούσαν, νέες ιδέες από τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του έδιναν συνεχώς καινούργια μορφή. Η ταινία επεκτάθηκε γενικότερα στο θέμα της βίας και μάλιστα από ένα σημείο και μετά έγινε απόπειρα να ενσωματωθούν στο story της ταινίας και κάποιες απόψεις του μεγάλου αστροφυσικού και κοσμολόγου Carl Sagan.
Ένας άλλος άξονας στον οποίο κινήθηκε η λογική της Κινηματογραφικής Ομάδας του Γυμνασίου Αμυνταίου, ήταν να προκύψει μια ταινία με στρωτή όσο και ενδιαφέρουσα αφήγηση, με την υπόθεση να εξελίσσεται με τρόπο κατανοητό από τον μέσο θεατή και τα οποία νοήματα ήθελαν να σηματοδοτήσουν οι δημιουργοί, να προκύπτουν αβίαστα από την εξέλιξη της ιστορίας που αφηγείται η ταινία. Να υπάρχουν εκπλήξεις και ανατροπές που συντηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή ως την στιγμή που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους.
Επιτεύχθηκαν όλα τα παραπάνω; Ίσως ο πήχης τοποθετήθηκε πολύ ψηλά από τους δημιουργούς της ταινίας. Όπως και να 'χει το πράγμα όμως το σημαντικό είναι ότι μπήκαν υψηλοί στόχοι, έγινε συστηματική προσπάθεια να επιτευχθούν και ούτως ή άλλως "το ταξίδι είναι εκείνο που μετράει, όχι απαραίτητα ο προορισμός".