ΦΛΩΡΙΝΑ 4+1 μύθοι του Αισώπου και Μικρός Πρίγκιπας από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του «Αριστοτέλη» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 4+1 μύθοι του Αισώπου και Μικρός Πρίγκιπας από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του «Αριστοτέλη»

.

.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

4+1 μύθοι του Αισώπου και Μικρός Πρίγκιπας από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του «Αριστοτέλη»

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο τμηματάρχης του Θεατρικού Τμήματος Σπύρος Παπαχαρίσης αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου και του Θεατρικού Τμήματος, έδωσε το λόγο στην Ξένια Καϊμάρα:
«Όταν ο Αριστοτέλης, με το καθόλου τυχαίο όνομα, ιδρύεται στις 30 Ιουλίου 1941 στην οικία του Τραϊανού Νοβάτση από ομάδα κατοίκων της Φλώρινας ουσιαστικά ως μορφή αντίστασης στην τριπλή Κατοχή, ίσως δεν μπορούσε κανείς να οραματιστεί την εξέλιξή του.




Κοιτίδα πολιτισμού της Φλώρινας. Μακράν απέχουμε βέβαια, από την ορμή και τις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση του Συλλόγου, όμως μέσα στη δύνη των εξελίξεων των τελευταίων ετών, ο Σύλλογος όχι μόνο δε σίγησε αλλά όλο και πληθαίνει.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι κινητήριος δύναμη στη ζωή μας δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά το πνεύμα, η τέχνη και ο πολιτισμός.
Έτσι, πέρσι, μία ομάδων παιδιών θελήσαμε, σπάζοντας το κατεστημένο του ωχαδελφισμού, να ορθώσουμε ανάστημα και να τιμήσουμε τους ιδρυτές του Συλλόγου με τη δράση μας. Απέχουμε πολύ, ασφαλώς, από εκείνα τα δύσκολα χρόνια και απευχόμαστε την αναβίωσή τους.
Αγαπητοί μας γονείς, φίλες και φίλοι, θεωρώντας, λοιπόν, ότι τα ιδεώδη είναι αυτά που θα μας βγάλουν από την εθνική μας κατάθλιψη, θελήσαμε να δώσουμε δειλά δειλά μια άλλη οπτική στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας. Με εφαλτήριο την αγάπη μας, πρωτίστως, για τα παιδιά και με όχημα την τέχνη δημιουργήσαμε το Θεατρικό Εργαστήρι. Η αγάπη σας όμως, και κυρίως η εμπιστοσύνη που μας δείξατε μας οδήγησαν σε σκέψεις πέρα του θεάτρου. Έτσι, από φέτος η Παιδική Θεατρική Σκηνή μετεξελίχθηκε σε Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αγκαλιάζοντας έτσι και άλλα πεδία: Μουσικοκινητική, Κατασκευές και Μικροί Εξερευνητές.
Δε φιλοδοξούμε να γίνουμε Δραματική Σχολή, ούτε Ωδείο, ούτε κάποιο ερευνητικό εργαστήριο. Ωστόσο, έχοντας έναν τόσο μεγάλο Σύλλογο στο πλευρό μας, όταν διαπιστωθεί ότι κάποιο παιδί έχει κλίσεις και ταλέντα εύκολα μπορεί να κατευθυνθεί στο ανάλογο τμήμα του Συλλόγου, όπου διδάσκουν επαγγελματίες δάσκαλοι του είδους.
Με πρωτεργάτη τον Γιώργο Ψωμαδάκη, τον αστείρευτο αυτό νέο που λατρεύει τα παιδιά, την τέχνη αλλά και τη Φλώρινα στοχεύουμε στην προσφορά χαράς, δημιουργίας, έκφρασης και δυνατότητες κοινωνικοποίησης των παιδιών μας, καθώς επίσης και δικής σας ξεκούρασης, αφού σας δίνεται η ευκαιρία τα παιδιά σας να βρίσκονται σε έναν ασφαλή χώρο…»
Στη συνέχεια, αφού έκανε μία μικρή αναφορά στον Αίσωπο και το έργο του, παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος από τους Μύθους του Αισώπου, με πρωταγωνιστές τους λιλιπούτειους φιλόδοξους ηθοποιούς, ηλικίας από 3 έως 7 ετών.