ΦΛΩΡΙΝΑ Ξιφασκία – Τσώκας: “Τεράστιο βήμα για το άθλημά μας” - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ξιφασκία – Τσώκας: “Τεράστιο βήμα για το άθλημά μας”

.

.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ξιφασκία – Τσώκας: “Τεράστιο βήμα για το άθλημά μας”

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας και ο διευθυντής των Αγώνων Πέτρος Τσώκας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τόσο για την φιλοξενία από την Helexop, όσο και για τις συμμετοχές.
«Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και του προέδρου της ευχαριστούμε γιατί νιώθουμε ότι είμαστε στο σπίτι μας. Τέτοιο επίπεδο φιλοξενίας δεν έχουμε νιώσει ποτέ στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε μέρος και αν έχουμε πάει.




Είμαι βαθιά αγχωμένος για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει να πετύχουμε για να σταθούμε αντάξια πλάι σε τόσο μεγάλα γεγονότα που οργανώνονται στη HELEXPO και δεύτερον γιατί κάθομαι δίπλα σε ένα ιερό τέρας όπως είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς.
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, διοργανώνεται ένα τόσο τεράστιο γεγονός για τα δικά μας δεδομένα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας στη κατηγορία Νέων Ανδρών. Δεν έχει ξαναγίνει, δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Επιλέξαμε την Θεσσαλονίκη, την HELEXPO για να υλοποιήσουμε αυτό το τεράστιο γεγονός και πραγματικά ο κόσμος παγκοσμίως ανταποκρίθηκε και μας έστειλε 150 συμμετοχές από 25 χώρες.

Αυτό για πρώτη διοργάνωση στο χώρο μας είναι ένα τεράστιο βήμα. Θεωρώ επίσης, ότι είναι ένα σκαλοπατάκι και θα ακολουθήσουν πολλά και μεγάλα γεγονότα που θα φέρουν πολύ κόσμο και θα βάλουν τη Θεσσαλονίκη δυνατά στο παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Μπορεί η ξιφασκία να μην είναι το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο αλλά είναι ένα άθλημα από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες και έχουμε βγάλει πολλούς αθλητές για τα ελληνικά δεδομένα, τόσο σε Ολυμπιακό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν και να δουν το άθλημά μας».


http://www.sportsland.gr/