ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ.Φλωρίνης (βίντεο-φώτο) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ.Φλωρίνης (βίντεο-φώτο)

.

.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ο Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ.Φλωρίνης (βίντεο-φώτο)

Ξεκίνησε χθες, με τον καθιερωμένο αγιασμό, η νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας, όπου άντρες και γυναίκες μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν και να σπουδάσουν την ψαλτική τέχνη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, αφού τέλεσε τον αγιασμό, τόνισε την αναγκαιότητα του ιεροψάλτου στις ιερές ακολουθίες και επαίνεσε τους δάσκαλους της Σχολής για την επί σειρά πολλών ετών προσφορά τους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής,...






 που με υπομονή και επιμονή διδάσκουν την ψαλτική τέχνη και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους σε όσους ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να καταρτίζονται μουσικά και να γεμίζουν τα αναλόγια της ακριτικής Μητροπόλεώς μας.

Επαίνεσε επίσης και τους σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι επέλεξαν να σπουδάσουν την Βυζαντινή Μουσική, έχοντας  παράλληλα πολλές ασχολίες και τους προέτρεψε να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα  έτσι ώστε να επιτύχουν το στόχο τους και ευχήθηκε σε δάσκαλους και μαθητές καλή εκπαιδευτική χρονιά
Στο τέλος, δια χειρών του Σεβασμιωτάτου απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους σπουδαστές των προηγουμένων ετών.