ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ:-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ:-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

.

.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ:-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ομιλία στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης 09.02.15
 Στη ΔΕΗ Με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ανθρώπων που μόλις μάθαιναν τα βασικά απολύονταν-Είναι καιρός τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο» να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας  -Δεν είναι δυνατόν κάτοικοι προς μετεγκατάσταση οικισμών να καλούνται να πληρώσουν κτηματογραφικά τέλη για περιουσίες -ΒΙΝΤΕΟ
Ραχήλ ΜακρήΗ νεοφιλελεύθερη λαίλαπα έβαλε στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Η εμπειρία αντικαταστάθηκε με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ανθρώπων που μόλις μάθαιναν τα βασικά απολύονταν για να
αναγκαστούν να τρέξουν στους πολιτικούς πατερούληδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για να τους βάλουν ξανά σε ένα δίμηνο ή σε ένα οκτάμηνο.


Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και υπεργολάβους της ΔΕΗ ήταν εκτεθειμένοι σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς προστατευτικές στολές και εξοπλισμό και χωρίς να πληρώνονται ούτε δεκάρα. Ήταν εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους σε ταινιόδρομους των ορυχείων, σε συγκολλήσεις σε οχήματα, σε κατολισθήσεις ορυχείων, άνθρωποι που έμειναν ανάπηροι. Και όλα αυτά γιατί; Για να επιδοτείται ο ιδιώτης-φίλος των πολιτικών του παλαιοκομματισμού.
Ευτυχώς, βέβαια, στις 25 Ιανουαρίου ο άνεμος της ελπίδας έφερε την ανατροπή. Η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων αλλάζει σελίδα στα λάθη των κυβερνόντων, τα οποία καλούνταν να πληρώσουν οι πολίτες. Το όνειρο μιας κοινωνίας με εθνική αξιοπρέπεια, με λαϊκή κυριαρχία, με κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα είναι πλέον όνειρο.
Ειδικά για το νομό Κοζάνης, μοιράζομαι το όραμα της ισόρροπης ανάπτυξης και της δίκαιης κοινωνικής συμβίωσης με όλους τους συμπολίτες μου που πιστεύουν ότι κέντρο της πολιτικής οφείλει να είναι ο άνθρωπος. Το όραμα που περιλαμβάνει εργασία χωρίς μεσαιωνικούς όρους, υποδούλωση στον ιδιώτη αφέντη.
Ίση αμοιβή για ίση εργασία διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Είναι καιρός να στελεχωθούν τα ορυχεία και τα ΑΗΣ με μόνιμους εργαζόμενους που θα έχουν και τεχνικό εξοπλισμό και απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα. Είναι καιρός να αποδοθεί δικαιοσύνη προς την τοπική κοινωνία που πληρώνει βαρύ υγειονομικό τίμημα με την πρόσληψη, δυνάμει εντοπιότητας, των εργαζομένων που πληρούν τις απαιτήσεις των προκηρυσσόμενων θέσεων. Είναι καιρός τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο» να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες. Γιατροί που θέλουν να τα στελεχώσουν υπάρχουν. Πολιτική βούληση δεν υπήρχε, γιατί προτεραιότητα για σας είχαν οι εργολάβοι. Τώρα, κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.
Δεν είναι δυνατόν κάτοικοι προς μετεγκατάσταση οικισμών να καλούνται να πληρώσουν κτηματογραφικά τέλη για περιουσίες που έχουν απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ και να εμπαίζονται τόσο από τη διορισμένη διοίκηση της εταιρείας όσο και από την αρμόδια υπηρεσία κτηματογράφησης. Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλει να είναι άμεση και μόνιμη. Δεν είναι δυνατόν να ξεσπά φωτιά στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας γιατί ειδικοί επιτηρητές που είχαν αποτρέψει παρόμοιες καταστροφές στο παρελθόν έχουν απολυθεί ή μετατεθεί εξαιτίας περικοπών. Για όσους δεν γνωρίζουν, η φωτιά στο συγκεκριμένο ατμοηλεκτρικό σταθμό κατέστρεψε εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός το ελληνικό κράτος να μην υποκύπτει σε απαιτήσεις ολιγαρχών. Οι απευθείας αναθέσεις του λιγνιτωρυχείου της Βεύης και οι νομοθετικές ρυθμίσεις χαρίσματος λιγνιτωρυχείων που κατείχε η ΔΕΗ πρέπει να επανεξεταστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και να ακυρωθούν αν αυτές το βλάπτουν. Στο ίδιο πλαίσιο οφείλει να ολοκληρωθεί και η μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», προκειμένου και η δημόσια επένδυση να εξασφαλιστεί και η τοπική κοινωνία να ξεφύγει από τον εφιάλτη της ανεργίας που την είχαν καταδικάσει.




http://ptolemaidalive.blogspot.gr/