ΦΛΩΡΙΝΑ Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή κ.Αντωνιάδη Γιάννη για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από πλημμύρες στην Π.Ε Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή κ.Αντωνιάδη Γιάννη για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από πλημμύρες στην Π.Ε Φλώρινας

.

.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή κ.Αντωνιάδη Γιάννη για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από πλημμύρες στην Π.Ε Φλώρινας

Αθήνα 5/3/ 2015 Αριθμ. Πρωτ.: 67/173
Προς:
Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Κοιν/κοΰ Ελέγχου τμήμα Ερωτήσεων
«Ζημιές στην αγροτική παραγωγή από πλημμύρες στην Π.Ε. Φλώρινας»
Η Ερώτηση 175/20-2-2015
Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Αντωνιάδης, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα
εξής:





Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες, που σημειώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, κυρίως σε σιτοκαλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις.
Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει σύντομα. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
Ζημιές από το προαναφερόμενο αίτιο, στην ανωτέρω περιοχή υπήρξαν και σε φυτικό κεφάλαιο (μηδικές), όπου και ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις.
Στη συνέχεια, οι ζημιές του φυτικού κεφαλαίου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., ενώ οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση χου προγράμματος και την έγκριση της δαπάνης από το ΥΠΟΙΚ .
ΘΕΜΑ; ΣΧΕΤ:
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Βουλευτή κ. Γ. Αντωνιάδη