ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ

.

.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ

 Μια  οικονομικά  αυτοτελής περιοχή αν αποτελέσει από μόνη  της κέντρο αποφάσεων, τα άλλα κέντρα  προστρέχουν σε αυτή για συνεργασία.

    Είναι μεγάλη αλήθεια ότι  η ακριτική Π.Ε  Φλώρινας  έχει φυλλορροήσει  περισσότερο από  πολλές  άλλες περιοχές στη χώρα μας, ακολουθώντας χρόνια ολόκληρα τη λογική  της  αβασάνιστης προσέγγισης  στα κέντρα των αποφάσεων, γεγονός που οδήγησε στην ήσσονα προσπάθεια.
   Μια  Φλώρινα, τώρα πια, που απηχεί σε 400 χιλιάδες(μέχρι β΄και γ΄ γενιάς)  στα 4 σημεία του ορίζοντα ,είναι τετραπέρατη και παντοδύναμη, παρά το γεγονός  ότι στην περιοχή μας έχουν μείνει  λίγοι περισσότεροι  από 50  χιλιάδες, δηλαδή  έξω  από την περιοχή μας κατοικούν 8 φορές πιο πάνω  καταγόμενοι από εμάς...




   Κι εμείς  χρόνια αναζητούσαμε ( και αναζητούμε ακόμη) τη σωτηρία μας  στην Αθήνα, μέσω της πολιτικής «των χρισμάτων και των βυσμάτων» που μας έστελναν ότι τους βόλευε....
   Η΄  κλεινόμασταν σε 1-2  κλίκες  που …πλακωνότανε η μία με την άλλη , κι η κολόνια να κρατάει  χρόνια :  εγώ είμαι "του τάδε", κι αυτός είναι "του δείνα" και να σου τα γνωστά ...τάκλιν...

   Κι ο κάθε καλός πατέρας και  δίκαιος παππούς του λαού μας , από παραγωγός, δημιουργός και πωλητής, τον μάθαιναν και  γινόταν επαίτης  στα διάφορα πολιτικά γραφεία , έχοντάς  τον δέσμιο όποια νύχτα χρειαζόταν…συνήθως ξημερώματα εκλογών.

  Κι   ήρθε  το χρόνιο αποτέλεσμα  της παραπάνω κρίσης ηθών, αρχών και αξιών : ήρθε  η οικονομική κρίση, με  όλα όσα συνεπάγεται.
   Και η έρμη η Αθήνα τώρα πια μόνο παίρνει και δεν μπορεί να δώσει , πλην δεν μπορεί  ούτε να
δώσει  χρίσματα και βύσματα, χωρίς  την ανάλογη οικονομική στήριξη.
   Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

  Η  κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές, όπως  η πενία … τέχνας κατεργάζεται, σε αντίθεση με τον  νωθρό  πλούτο, όπως τα  παρουσιάζει  ο Αριστοφάνης  στο γνωστό έργο του.

  Νέα πραγματικότητα αναδεικνύεται, νέο λαμπρό πεδίο  εξωστρέφειας , στην αρχή  σιγά-σιγά αποβάλλοντας τα παλιά  πρότυπα και στη θέση τους υιοθετώντας  νέα, που η  εποχή και η ανάγκη επιβάλλει…Κι ευτυχώς, έμεινε η ελπίδα, μέσα από το κουτί της Πανδώρας !!

  Νέα πραγματικότητα ξεκινάει , μέσα από το παλιό, που ήδη γκρεμίζεται  με  σκόνη και πάταγο!!!
  Οφείλουμε όλοι να το αντιληφθούμε, για το καλό  του τόπου μας και των παιδιών μας!

                     


                                           Ο τριγενής  βιγλάτωρ