ΦΛΩΡΙΝΑ Πινγκ πονγκ:Για 6η χρονια οι Κροκόδειλοι Φλώρινας στα τελικά του Πανελλήνιου Βετεράνων! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πινγκ πονγκ:Για 6η χρονια οι Κροκόδειλοι Φλώρινας στα τελικά του Πανελλήνιου Βετεράνων!

.

.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πινγκ πονγκ:Για 6η χρονια οι Κροκόδειλοι Φλώρινας στα τελικά του Πανελλήνιου Βετεράνων!

Η έντονη και φέτος δραστηριότητα των βετεράνων και των ανεξαρτήτων αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βάρη. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, που βρίσκεται στη διεύθυνση Νίκης 2 και Άττιδος, διεξάγεται το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων ανεξαρτήτων και βετεράνων και θα κλείσει πανηγυρικά μία ακόμα μεστή από αγώνες και με συναρπαστικές στιγμές, χρονιά.




Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 160, αριθμός πολύ σημαντικός, δεδομένου μάλιστα, ότι ήρθαν στην Αθήνα αθλητές απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, στα οποία υπάρχει κινητικότητα σε επίπεδο βετεράνων και ανεξαρτήτων. Τους αγώνες διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τον δήμο Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης, τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής Δήμου Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
Αύριο θα γίνουν τα πλέι οφ του ομαδικού ώστε ν’ αναδειχθούν οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και ακόμα οι ατομικοί αγώνες των ανεξαρτήτων στις ηλικιακές κατηγορίες 18-39, 50-59 και 65+ ετών, των βετεράνων στις κατηγορίες 60-64 και 65+, όπως και οι ενιαίες κατηγορίες των γυναικών σε ανεξάρτητες και βετεράνους. Μεθαύριο πρόκειται να διεξαχθούν οι κατηγορίες βετεράνων 40-49 και 50-59 ετών, όπως και των ανεξαρτήτων 40-49.
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν ανεξάρτητοι και βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες, που κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην κατηγορία τους στους αντίστοιχους προκριματικούς αγώνες από τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλοι οι αθλητές/τριες (χωρίς περιορισμό) από τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας, όπου δεν διεξάγονται προκριματικές φάσεις.
Οι 80 από τους συμμετέχοντες στις κατηγορίες ανδρών είναι ανεξάρτητοι, ενώ θα πάρουν μέρος και 18 γυναίκες. Τα δυνατά ονόματα επίσης, δεν λείπουν από κανένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα και πάντα δίνουν ξεχωριστή αίγλη στον θεσμό. Φέτος θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων, οι παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας Αλέκος Δέσης, Γιώργος Καρύτσας, Σταύρος Πλακαντωνάκης, Άγγελος Μακρής, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας παίδων και νέων Μιχάλης Παγώνης, οι διακεκριμένοι επίσης αθλητές στις μικρές ηλικίες Τάσος Δασκαλόπουλος, Αλέξης Πίττας, Γιώργος Πετρόχειλος, όπως και ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος. Υπογραμμίζεται ακόμα η παρθενική συμμετοχή του εν ενεργεία αθλητή Χρήστου Τσαρισταλίδη, ο οποίος αγωνίζεται με τους Αετούς Πόλης στην Α2 εθνική κατηγορία και βρίσκεται στο νούμερο 41 του πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..
Στα πλέι οφ συμμετέχουν οι ομάδες, που αναδείχτηκαν νικήτριες στα τοπικά πρωταθλήματα και Κύπελλα Π.Ο.Φ.Επ.Α. στις έξι περιφέρειες, όπου διεξάγονται ομαδικά αγωνίσματα. Δηλαδή στην Αττική και Ν. Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία-Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μετέχουν οι ομάδες Πάνθεο, Άπαιχτοι Καβάλας, Παλαίμαχοι Ζευγολατιού, Άρχοντες, Κροκόδειλοι Φλώρινας και Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη. Με την ίδια σειρά χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 3ων και στη συνέχεια οι νικήτριες αυτών θα κοντραριστούν στον τελικό, ενώ οι 2ες θα παίξουν για τις θέσεις 3-4.
Στα πλέι οφ του Κυπέλλου ομάδων θ’ αγωνιστούν οι Άκτωρ, Εκτός Αθηνών, Φαέθων Πάτρας, Α.Ο. Νέμεσις και Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων. Οι δύο 1οι των ομίλων θα συναντηθούν στον τελικό και οι δύο 2οι θα δώσουν μικρό τελικό.
Το βράδυ του Σαββάτου και μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των αγώνων, λαμβάνει χώρα συνεστίαση όλων των παικτών και συνοδών, όπου θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές των ομαδικών αγώνων, καθώς και στους κατά τόπους πρωταθλητές των περιφερειών.