ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:Λαϊκή Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:Λαϊκή Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου

.

.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:Λαϊκή Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου

Ο δήμαρχος Αμυνταίου Κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμυνταίου κος Μωϋσιάδης Κων/νος,ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κος Χαριτίδης Ευθύμιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου: Θεοδωρίδης Μάκης, Θεοδώρου Απόστολος, Καραγιαννίδης Σάββας καθώς  η δημοτική σύμβουλος Γοράντη Ειρήνη και η πρόεδρος του ΝΠ κ. Ιωαννίδου Ελένη, συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, συνδιοργάνωσαν από κοινού με το τοπικό συμβούλιο Λεχόβου λαϊκή συνέλευση την 14 Ιουν 2015.





 Χαρακτηριστικό της συνέλευσης υπήρξε η πρωτόγνωρη για παρόμοιες διαδικασίες απουσία του προέδρου της ΤΚ, παρότι ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν από τον ίδιο το δήμαρχο τρεις ημέρες νωρίτερα, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και η παντελής απουσία των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του δήμου Αμυνταίου.
Κατά την εξέλιξη της συνέλευσης τοποθετήθηκαν οι κάτοικοι της κοινότητας, εκθέτοντας τα προβλήματά τους.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Λεχόβου ότι ο δήμος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, επιλύοντας ,στα πλαίσια του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν.
Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν είτε δρομολογήθηκαν και αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με  κυριότερα:
την ολοκλήρωση και πληρωμή των μελετών που έχουν σχέση με τις τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υλοποίηση του έργου της τηλεθέρμανσης ΤΚ Λεχόβου.
Αποστολή της παραπάνω μελέτης στην ΠΕ Φλώρινας που με βάση αυτή προγραμματίζει υλοποίηση του έργου τηλεθέρμανσης με βιομάζα στην κοινότητα.
Ανατέθηκε  η κατασκευή του έργο «Συντηρήσεις εσωτερικής οδοποιίας πρώην κοινοτήτων Νυμφαίου-Λεχόβου»
Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία του έργου «Αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΚ Λεχόβου» προϋπολογισμού 430000€.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης εργασίας για την αποκατάσταση των καλντεριμιών των εσωτερικών δρόμων.
Υπογράφηκε διαβαθμική σύμβαση με την ΠΕ Φλώρινας για την κατασκευή έργου «Κατασκευή φρεατίου στην υδατοδεξαμενή της ΤΚ Λεχόβου» .
Δρομολογήθηκε η εκπόνηση μελέτης για έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής ταυτότητας των σχολικών κτηρίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κοζάνης.
 Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και υπολείπεται πλέον μόνο η υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσει το έργο «εγκατάσταση λέβητα βιομάζας και πελετοποιητή στο δημοτικό και το γυμνάσιο της ΤΚ Λεχόβου» προϋπολογισμού αξίας 110.000€.
Εξαγγέλθηκε η πρόθεση του δήμου να κατασκευάσει βιολογικό καθαρισμό και ζητήθηκε από τους κατοίκους να υποδείξουν κατάλληλη περιοχή.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Αμύνταιο 19 Ιουν 2015