ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΑΘΕΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ : ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΑΘΕΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ : ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

.

.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΘΕΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ : ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

 Είναι καλό να κάνουμε μια μικρή αναδρομή:  το  2.000  όταν ενώ τα exit polls και  τα  αρχικά αποτελέσματα  έδειχναν  Κώστα Καραμανλή, εν τούτοις το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα  έδειξε  οριακή επικράτηση  του Κώστα Σημίτη!
   Υπολογίστηκε τότε  η εισροή  ένα 2%  περίπου «ρωσοπόντιων»  ψηφοφόρων, κυρίως μέσω Κύπρου, που ψήφισαν ξαφνικά  την τελευταία στιγμή, ανατρέποντας το εκλογικό αποτέλεσμα!
  Αυτό, έτσι για να  θυμηθούμε υπαρκτές  εκλογικές καταστάσεις και τότε ερωτηματικά!

 Δεν είναι βέβαιο ότι στις παρούσες εκλογές είχαμε ανάλογες καταστάσεις!

   Πρέπει όμως πάντα  να καταγράφουμε ότι ασυνήθιστο  υπάρχει και να αναρρωτιόμαστε  όλοι, ειδικά όταν υπάρχουν ανεξήγητα εύρη διαφορών , έτσι , για λόγους αυξημένης δημοκρατικής εγρήγορσης και για να μην μας περνάνε όλους για κορόϊδα, ούτε και 1 στο εκατομμύριο πιθανότητα!

   ΄Εκανε . λοιπόν , εντύπωση  το γεγονός ότι  επώνυμα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι κύκλοι μιλούσαν από το μεσημέρι της Κυριακής  για διαφορά  με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!
    Ερωτηματικά πολλά πως το προεξοφλούσαν!
    Μάλιστα  ο Πάνος Καμμένος γιατί μίλησε για 6%  σχεδόν αργά μετά το μεσημέρι;
    Αναμφίβολα  είναι ένας πολιτικός άνδρας με αυξημένο πολιτικό και εκλογικό αισθητήριο αλλά
  όλα τα exit polls   συγκεχυμένα αποτελέσματα έδειχναν, κι όχι ξεκάθαρα αυτό !
   Και πάντως  όχι  7%, αυτό κανείς δημοσκόπος  δεν  το είπε , ίσως δεν κάνουνε τα εργαλεία τους!
   Μπορεί να μπει στο τραπέζι του δημοκρατικού διαλόγου η λειτουργία των δημοσκοπήσεων και των exit polls!  Mπορεί και οτιδήποτε άλλο, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!

   Οι πολίτες όμως  οφείλουν να αναρρωτιούνται, έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα:
 
    Εχει κανείς καθήσει να μετρήσει  πόσοι αλλοδαποί   ψηφίζουν στη χώρα μας  και από πότε και πως ψηφίζουν;   Αφορούν  πόσο :  3-4% ή και παραπάνω, κι από πότε ;

   Επίσης  ερωτηματικό  η  διαφορά  που η Θράκη  υπερψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ( πήρε από εκεί μια διαφορά  2% , 3% λιγότερο ή  πλέον ; )  και τι  μπορεί  αυτό να σημαίνει!

  Επίσης  αποχώρησε  αφενός  ο  Σάββας Σαπαλίδης από το ψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ  Φλώρινας,  αφετέρου δεν κατέβηκε ούτε η Πέτη Πέρκα ! Είναι γεγονότα!

   Τα τελευταία χρόνια μάλιστα  κατά πάγια τακτική  το Ουράνιο Τόξο δεν κατεβαίνει σε εθνικές εκλογές στο Νομό μας! Το βλέπουμε, να μην το επισημάνουμε;

   Κι άλλοι δεν θα έπρεπε να το επισημάνουν, πχ:   ΑΝΕΛ , Χρυσή Αυγή κλπ;

   Κάθησε  κανείς να μετρήσει   την μετακίνηση ψήφων  από τους ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ, που κόντεψε να τους αφήσει έξω; (σου λέει πάω ευθεία ΣΥΡΙΖΑ, αντί της πλαγίας)  !
   Αμελητέα η ποσότητα;

  ΄Ολοι  εκλογικά  υποτίμησαν τον κ. Τσίπρα αλλά τα …συνθήματα , τα σφηνάκια με τους νέους, κι όλα τα παραπάνω , σαφώς και εξηγούν ότι κανείς δεν  παίρνει  και (θρησκευτικό ειδικά  )  όρκο για τίποτα!
 
   Πάντως  ο νέος  μας Πρωθυπουργός δεν ήξερε να πει ευχαριστώ σε όσους ψήφισαν το 3ο μνημόνιο , για πατριωτικούς λόγους, αντί της παρέας των Λαφαζάνηδων;   Στη δύσκολη μάλιστα ώρα;
   Και μάλιστα  αυτοί να πεθάνουν πολιτικά, να ξεμπερδεύουμε με αυτούς;
   Χωρίς πρώτα μια εθνική συνεννόηση;

  Βέβαια, όλα τα παραπάνω, για να πάρουν  καμμιά 10ριά  λιγότερους βουλευτές  οι δύο κυβερνητικοί εταίροι  και τελικά να εξωπετάξουν  την ομάδα Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου;

  Αναλαμβάνοντας όμως  ΟΛΟ ΤΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, τώρα πια, με ότι αυτό συνεπάγεται!

   Βεβαίως πέρα από τα παραπάνω που εύλογα και δημοκρατικά αναρωτιέται ο πολίτης(δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν σε αυτό τον τόπο)  , θα ήταν άδικο να μην επισημανθεί ότι  αφενός η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη, κι ότι ευχή όλων  είναι να επιτύχει στο εθνικό του έργο, στο οποίο όλοι έχουν καθήκον να συμβάλλουν!

  Από την άλλη μεριά μεγάλη κριτική-αυτοκριτική  οφείλει να γίνει στη ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες!

  Ούτε ο   λαός δεν εκτίμησε το  ότι  υπερψήφισαν αυτοί  το νέο  μνημόνιο , αντί των Λαφαζάνηδων, ούτε το θεώρησε κανείς  εθνικό έργο, δυστυχώς !  Τι φταίει όμως ;

   Μεγάλο ερώτημα:   φταίει  η χρόνια δημαγωγία της Αριστεράς, που  έκανε ένα λαό ευάλωτο στα εύκολα ψεύδη και στα δανεικά βολέματα!  Η κύρια αιτία που φτάσαμε εδώ!

  Από την άλλη  σαφώς φταίει  η  υπερφιλοδοξία να γίνει  μνημονιακός Πρωθυπουργός  ο  Αντώνης Σαμαράς , σε συνεργασία μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ, οπότε ο λαός συμψήφισε  τα «δίκαια» με τα «άδικα» και τα έβαλε στο ίδιο  τσουβάλι!

 Αλλά τα πονηρά  τα « άδικα» πήγαν  και γίναν τιμητές με τον Τσίπρα  και σήμερα  τον έχουν υπερκαλύψει 500% :  Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον μόνο πρώην ΠΑΣΟΚ:

  Ένα Συριζαίο ΠΑΣΟΚ  του Σιλωάμ, αμόλυντο , κι επί όλων κριτής!
   Συνεπικουρούμενο  από ένα  πρώην  νεοδημοκρατικό « ότι ναι  εξουσία να ναι»!
   Α, ξεχάσαμε , «αντιμνημονιακά» όλα αυτά, ε :
   Γιαυτούς  λοιπόν  έρχεται  το 3ο μνημόνιο, κι είναι πια όλο δικό τους!

   Η νέα Δημοκρατία , από την άλλη,  χρειάζεται αναγέννηση από τα βάθρα  και επαναπροσέγγιση κοινωνίας και νεολαίας  με  άλλες μεθόδους άλλα σκεπτικά και άλλα πρόσωπα!

   Η νεολαία  είναι ένα χαμένο κομμάτι εδώ και χρόνια, μιας και όλες οι παλιότερες γενιές χωρίς σχέδιο κάνανε τα παιδιά τους, με  στερημένο εξ αρχής το μέλλον τους , με τα δανεικά τα δικά τους  και σε ιδιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο χώρας!

   Χρειάζεται  σαφώς αλλαγή τρόπου και εκλογικής στόχευσης και ειδικά στο Νομό Φλώρινας!
   Και πρώτα από όλα  τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια  εθνικών εκλογών και ΟΤΑ.

  Σκοπός είναι  να μπουν μπροστά πρόσωπα που λαμβάνουν  ψήφους  πέρα από αυτό που απέμεινε, τους  9.000 των εκλογών  αυτών 20-9-2015!  Αλλά δεν φτάνει αυτό, θέλει κι ανάλογο ήθος-ύφος και γνώσεις :

  Γιατί θα σου βρεθούν τσιφλίμαγκες που θα σου πουν  εγώ παίρνω και 2.000 εκτός των  9.000 και άρα γιατί εγώ όχι!  Που έχω και  3 τετραετίες στα ψηφοδέλτια  κι έχω και σχετική εμπειρία!

  Γιατί  εσύ διώχνεις  μαζικά κι όλας, μόνο που σε βλέπουν , 10.000 κόσμος ρε  καρντάση!
  Και  1.000. 000 ευρώ να πληρώσουν  για πάρτη σου οι διαπλοκές , ο  κόσμος Αλή Μπαμπά θα ψηφίσει, κι όχι εσένα!  Μη φρενάρεις λοιπόν άλλο τις εξελίξεις!

  Ούτε κι εσύ με τα χρίσματα και τα βύσματα του Κέντρου, περνάει πια ο μπογιάς σου στην κοινωνία αδελφέ! Θυμίζεις  κι ας μην φταίς εσύ  τις ρετρό εποχές, που καθυστέρησαν όλα τα μετρό!

  Γενικά  χρειάζεται  αλλαγή στάσεων και αξιολογήσεων από όλα τα κόμματα στην μετά Τσίπρα εποχή που άμεσα έρχεται!
   Να πάμε στην εποχή της παραγωγής, της δημιουργίας και της πώλησης , ως έθνος  και ξεχωριστά και όλοι μαζί, ξεπερνώντας και το τελευταίο παιδικό μας στάδιο του προοδευτικού σοσιαλιστικού αέρα, του κοπανιστού, στη χώρα μας!

  Μάλιστα , είναι εποχές επιταχύνσεων αλλά και κοινωνικών ωριμάνσεων αυτές που διάγουμε!
   ΄Οποιος δεν μπορεί να τα δει θα μείνει ουραγός των εξελίξεων!!!

                                                  Ο  γόνιμος προβληματισμός