ΦΛΩΡΙΝΑ Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Φλώρινας με το ΚΚΕ, Κλήμη Πελοπίδα‏ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Φλώρινας με το ΚΚΕ, Κλήμη Πελοπίδα‏

.

.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Φλώρινας με το ΚΚΕ, Κλήμη Πελοπίδα‏

Αρχικά να πω ότι είναι τεράστια η τιμή αλλά και η ευθύνη να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Όσοι με γνωρίζουν λίγο καλύτερα,ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν,ξέρουν την αγάπη και το πάθος μου για τις ιδέες που πρεσβεύει το κόμμα μου,για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την εκμετάλλευσή του στον βωμό του κέρδους.Είμαι περηφανος για το κόμμα μου για τρεις βασικούς λόγους:



1)Δεν είπε ποτέ ψέμματα στον κόσμο,δεν "χάιδεψε" αυτιά για μερικές επιπλέον ψήφους,προειδοποίησε για όλα όσα έγιναν.

2)Για την ιστορία του και για τους αγώνες του 100 χρόνια τώρα,για την επιβίωση του και τις μάχες του παρά τις συκοφαντίες,την λάσπη και την παραχάραξη της ίδιας της ιστορίας και

3)Επειδή πάντα βρίσκεται στο πλευρό του απλού κόσμου και μάχεται για τα δικαιώματά του στους δρόμους,σε χώρους δουλειάς,παντού,κάτω απο φοβερά αντίξοες συνθήκες δίνει το παρόν και διεκδικεί την ζωή που του έχουν κλέψει όλοι οι υπηρέτες του συστήματος,ενός βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που πότε βομβαρδίζει λαούς,πότε ασφαλιστικά ταμεία,πότε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.Ενός συστήματος που απαγορεύει τα όνειρα σε όλη τη νέα γενιά.


Η θέση μου ανέκαθεν ήταν ξεκάθαρη.Χωρίς υπεκφυγές λέω ότι τώρα που τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει πια και έχουν δοκιμαστεί όλων των ειδών οι κυβερνήσεις διαχείρισης (κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, «αριστερές», τεχνοκρατών, συνεργασίας κτλ) και έχει καταλάβει πια ο καθένας μας ποιός είναι με ποιόν,τώρα που οι σωτήρες κι οι αυταπάτες τελείωσαν, τώρα που όλοι μαζί ψηφίζουν μνημόνια και μαλώνουν για το ποιος θα τα εφαρμόσει καλύτερα,ποιος είναι δηλαδή καλύτερος σφαγέας, ο λαός ενωμένος πρέπει να αντιληφθεί ότι πραγματικά ανεξάρτητη κι ελεύθερη μπορεί να είναι η πατρίδα του, μόνο όταν αποφασίσει να αντισταθεί ο ίδιος. Αυτό όμως πρέπει να γίνει στην πράξη. Να ξεσηκωθεί. Να συμπορευτεί με αυτήν την νεολαία που μάχεται.Να απεμπλακεί απο τους δολοφόνους και τους τοκογλύφους της ΕΕ. Να διαγράψει ενα χρέος που το χει πληρώσει 20 φορές (ενώ το χρήμα το πήραν τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κτλ). Να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας απο τους ελάχιστους και να τα δώσει σ αυτούς που παράγουν τον πλούτο, στους πολλούς, σε όλους εμάς. Γιατί οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλαδας είναι απίστευτες. Η στρατηγική μας θέση επίσης. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να είμαστε αποικία κανενός. Ας τραβήξουμε μπροστά, να ανοίξουμε τον δρόμο για λαϊκή κυριαρχία, για λαϊκή εξουσία.


Γιατί τελικά ισχύει αυτό που λέμε:«Oι τύραννοι φαίνονται µεγάλοι µόνον όσο εµείς είµαστε γονατιστοί».