ΦΛΩΡΙΝΑ "Φλωρινέλα" : Η Φλώρινα έχει το δικό της τυρί .....και είναι πασίγνωστο σε όλη την Έλλαδα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : "Φλωρινέλα" : Η Φλώρινα έχει το δικό της τυρί .....και είναι πασίγνωστο σε όλη την Έλλαδα

.

.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

"Φλωρινέλα" : Η Φλώρινα έχει το δικό της τυρί .....και είναι πασίγνωστο σε όλη την Έλλαδα


Σκληρό και όσο πρέπει μαστιχωτό τυρί, κατάλληλο για σαγανάκι, με νόστιμη, ισορροπημένη γεύση και καλό στήσιμο, διατίθεται σε δύο εκδοχές, το απλό και το πιο ιδιαίτερο, με πάπρικα καπνιστή. 









Φλωρινέλα είναι το όνομά του, είναι τυρί και έρχεται, βέβαια, από τη… Φλώρινα, από το τυροκομείο Δημητρίου.
Έχει πολύ καλή συμπεριφορά στο ψήσιμο και συνδυάζεται ιδανικά με μαρμελάδες κόκκινων φρούτων. Φτιάχνεται από 90% πρόβειο και 10% κατσικίσιο και είναι μικρής ωρίμανσης. 
Το "καπνιστό", βγήκε στην αγορά πριν λίγες ημέρες και όπως μας σημειώνει ο κ. Δημητρίου, ο τυροκόμος από τη Φλώρινα, που τον συναντήσαμε στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», «έχει καταφέρει πολύ γρήγορα να αποσπάσει θετικές κριτικές από το κοινό.» Εμείς, θα προσθέταμε στα συν του ότι ψήνεται εξίσου καλά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι (με αυλάκια ή χωρίς) αν θέλουμε να αποφύγουμε τα πρόσθετα λιπαρά του τηγανίσματος. 
Σε κάθε περίπτωση, είναι μια πολύ καλή πρόταση για την ώρα του μεζέ αλλά και για ένα μερακλίδικο κολατσιό. 
 Το τυροκομείο Δημητρίου, βρίσκεται στο χωριό Μαρίνα, 15 χλμ. έξω από τη Φλώρινα, και το γάλα που χρησιμοποιεί, προέρχεται από ζώα ελευθέρας βοσκής που ζουν σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. 





athinorama.gr