ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΣΟΚΟΔΟΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ: Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΠΑΣΟΚΟΔΟΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ: Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ

.

.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΟΚΟΔΟΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ: Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ

Ενα μήνα μετά τις εκλογές  το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό για τον  Αλέξη Τσίπρα  και τίποτα δεν καταδεικνύει ούτε καν τον φυσικό χειμώνα που έρχεται!
    Η  Νέα Δημοκρατία  από τη μια έχει μπει σε διαδικασίες αναζήτησης  αντί Τσίπρα  Αρχηγού(αντί να βρεί την εσωτερική της ταυτότητα, σταθερότητα και ισορροπία)  και οι εσωκομματικές  διαφοροποιήσεις  πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κοινοβουλευτικά!
   Παρόλα αυτά  η κοινοβουλευτική πλειοψηφία  των 155 βουλευτών, μαζί με τους ΑΝΕΛ είναι μικρή και εύθραυστη, σε σχέση με  τις ανάγκες ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου!







    Και το χειρότερο, τίποτα δεν προμηνύει  την άνευ όρων υπερψήφισή τους από τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης! Ηδη γνωρίζουν ότι το πλήρωσαν εκλογικά πανάκριβα!!!

   Προς τούτο είναι πολύ λογικό να αναζητούνται από την Κυβέρνηση  λύσεις  κοινοβουλευτικού  βάθους, για τις οποίες οι πιο ευφάνταστοι  μιλούν για προσπάθεια περαιτέρω κεντρογενούς στροφής, πολιτικής άλωσης ή ακόμα και απορρόφησης μέρους της κεντροαριστεράς τάχα  με… προοδευτικές προόδους , απλές αναλογικές κλπ, χωρίς  βέβαια να υπολογίζουν τον ξενοδόχο από  5 πλευρές:

    1) Η  πρώην εσωτερική αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι καθημερινά θα δικαιώνεται  θα ασκεί συνεχώς, μέσα στην κοινωνία  την κριτική της και φευ, την μαχητική της!

  2) Τα  δε  λοιπά κόμματα  του  κεντρώου ή κεντροδεξιού χώρου  θα  φροντίσουν να περιχαρακώσουν και να βελτιώσουν  τις πολιτικές τους θέσεις , χωρίς να είναι εύκολο να μετατραπούν άλλη μια φορά σε πολιτικό άλλοθι της κάθε  ενσκήπτουσας περιπτωσιακής ( ολίγον δε και … ατλαντικοφέρουσας; ) πολιτικής, που μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και η… συντομότερη  όλων!

  3) Οι πραγματικές  ανάγκες  αφενός μεν  οικονομικής βεβαιότητας , αφετέρου της εναρμόνησης στην οικονομική επιβίωση,όσο και να καλείται αυτή μνημονιακή, συνεχώς θα επιφέρει τις απομυθοποιήσεις   της στο πολυδιαφημιζόμενο ανεμοσπειρικό και θυελλοθεριστικό   νέο ( και στο  2η φορά αριστερό) και σε ότι ανεδαφικό επί αυτού οικοδομήθηκε, πρόσκαιρα και αντιδραστικά  πολιτικά, κοινωνικά και εκλογικά!
   Οι αγρότες θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το νέο γλυκό, αν και πόσο έδεσε!

  4) Το χειρότερο όλων, θα  συμβεί ότι ο Τρότσκι (  εκείνος που  τότε στη ΕΣΣΔ  εκδιώχθηκε, για να δοθεί για πρώτη φορά  μεγάλο μέρος  του ρωσικού πλούτου και όλη η Ουκρανία στην τότε  Γερμανία και τη Δύση, φράζοντας έτσι , μετά από τα Δαρδανέλια και τα Σκόπια και την Κριμαία προς το  Νότο)  έλεγε : « Αμα βάλεις  μερικά σάπια αχλάδια στο σάκκο σου θα στα σαπίσουν όλα»
  Στην προκείμενη περίπτωση  ακόμα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ  δεν είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να συνεργαστεί με  τα ίδια αχλάδια (και λοιπά…φρούτα) που σάπισαν και κόντεψαν να εξαφανίσουν το ίδιο, όσες … μειρακειακές  κολυμβήθρες του Σιλωάμ κι αν μεσολαβήσουν!
    Τουλάχιστον όχι χωρίς  την κύρια αιτία της κρίσης, την πολιτική διαπλοκή και την διαφθορά που θα προσφέρουν έτοιμα και δανεικά ,που πλέον δεν υπάρχουν, οπότε  γάμος χωρίς προίκα χλωμό!
   Από την άλλη χωρίς έσω αριστερή ψυχή και πρακτική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταντήσει ένα παρακμιακό κόμμα , πρόωρα γερασμένο και αστικο-ασθενο-πασοκοποιημένο!
   θα έχει υποστεί την αγκαλιά του ατλαντικού πύθωνα, που στήνει μεν όρθιους στην εξουσία, ασφυκτικά δε αδειάζει το εσωτερικό τους περιεχόμενο!
   Το πιο άμεσο είναι η αντίστροφη πορεία, η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ μέρους της κεντροαριστεράς και η παλινόστηση εις τα εξ ων συνετέθη , λόγω των παραπάνω  φυσιολογικών εξελίξεων, όσο συνδετικός κρίκος μπορεί να αποτελεί μια στείρα εξουσία!

5) Τέλος, παρά το γεγονός ότι  η ΝΔ  σήμερα  εσωτερικά δεν βρήκε το δρόμο της , το επόμενο διάστημα θα δείξει πολλά, διότι  ακόμα και τα ίδια  ποσοστά της να έπαιρνε  στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γινότανε ( ίσως συντομότερα από όσο όλοι φαντάζονται) , η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τα κόμματα που κυβερνούν θα είναι πια όνειρο θερινής νυκτός, όσες Θράκες και μετανάστες εκλογικά και αν επιστρατευτούν, έτσι για να μη νομίζει κανείς ότι μπορεί και  να  μας κοροϊδεύει πια! Κι όσες απλές αναλογικές και να εφευρεθούν!

    Κέρδισε  λοιπόν  τη Ρόδο  ο  Αλέξης Τσίπρας και θα προσπαθήσει όπως είπε να βγάλει « τα κάστανα από τη φωτιά» , χωρίς  μάλιστα να έχει δείξει  ότι ξέρει καν το σχήμα τους , κι ας   έχουν περάσει στο ΣΥΡΙΖΑ ένα σωρό…  κατσανάδες και αργόσχολοι βοριάδες, για να θυμηθούμε και λίγο Καλογιάννη !


                                      Ο  γόνιμος προβληματισμός