ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας από την Gaia Επιχειρείν - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο ΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας από την Gaia Επιχειρείν

.

.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας από την Gaia Επιχειρείν

citruscultureΜε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας από την Gaia Επιχειρείν στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών,με θέμα: ΄΄Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας.
Πρωταρχικός στόχος υλοποίηση του συνεδρίου είναι η αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική γεωργία καθώς και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα υποστηρίξουν επιχειρηματικά τους αγρότες και τις οργανώσεις τους. Ο σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι η ανάδειξη ενός νέου και βιώσιμου μοντέλου γεωργίας με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.







Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από εκπροσώπους του αγροτικού και συνεταιριστικού κλάδου της Ελλάδος αλλά και της Ε.Ε.
Η απήχηση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 600,μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι και στελέχη του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα,εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας,των αγροτικών περιφερειών της χώρας,ακαδημαϊκοί και ερευνητές έδωσαν το παρών αυτή την εξαιρετικής σημασίας συνάντηση για τον αγροτικό κλάδο σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου στον χώρο του Ζαππείου φιλοξενήθηκε έκθεση προιόντων και ποτών από διάφορες συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης,μεταξύ των οποίων ήταν και ο ΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ με τα φασόλια Πρεσπών να κερδίζουν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του κόσμου. Τον Συνεταιρισμό εκπροσώπησε η κ. Στεργίου Ελευθερία υπάλληλος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Πρεσπών.
Μεταξύ των εκθετών ήταν η Ένωση Σερρών,ο ΑΣ Λιβαδειάς ΄΄Ο Αιχμέας΄΄, ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣΓΗ» κ.α.
Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Gaia Επιχειρείν για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου αλλά και της άψογης διεξαγωγής του καθώς και των εργαζομένων της που συνέβαλαν σ΄αυτό.