ΦΛΩΡΙΝΑ H ΕΝΗΛΙΚΗ META TΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ; Η΄ ΘΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ; - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : H ΕΝΗΛΙΚΗ META TΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ; Η΄ ΘΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ;

.

.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

H ΕΝΗΛΙΚΗ META TΣΙΠΡΑ ΕΠΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ; Η΄ ΘΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ;


Είναι φανερό ότι η κλασσική  βάση της Νέα Δημοκρατίας έβαλε στο πολιτικό περιθώριο τις  νέες σαμαροβασιλικές της τάσεις, με την ήττα  του  Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, αποφεύγοντας  τον κίνδυνο διάσπασης και ξαναγυρίζοντας  στις  κλασσικές  Καραμανλο-Μητσοτακικές της συνιστώσες, των εποχών της ακμής της πολιτικής στη χώρα μας, προ των μνημονίων!
  Κι αυτό , ως  γεγονός, θα  επιτείνεται  από  την κάθε  τυχόν  προσπάθεια των ίδιων κύκλων περί νέας αντικαραμανλικής συσπείρωσης  των  δύο παραπάνω υποψηφίων υποστηρίζοντας(;) τον κεντρογενή  Κυριάκο  Μητσοτάκη, ενάντια στον  κλασσικό  παλιό οννεδίτη  Ευάγγελο Μεϊμαράκη!
  Το γενικότερο θέμα όμως δεν περιορίζεται στα εσωνεοδημοκρατικά, κι ας έχει άμεση σχέση και με αυτά: 


  Σαφώς, όσο περισσότερο δεξιοί θα ψήφιζαν κεντρογενή υποψήφιο , τόσο περισσότερο θα έχανε ερείσματα η δεξιά τάση στη ΝΔ!

  Όμως το όποιο αποτέλεσμα δεν διαφαίνεται θεαματικό, διότι δεν επικρατούν έντονες αντιπαραθέσεις, που έχει αποδειχτεί ότι φέρνουν και ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα !

   ΄Επειτα, η μείωση των υποψηφίων από 4 σε  2, απελευθερώνει  και ξαναμοιράζει πάντα την εκλογική τράπουλα, στατιστικά συνήθως στην πρώτη αναλογία-τάση, συνήθως με αύξηση της αποχής, ανεξαρτήτως μάλιστα συνεργασιών!

   Οπότε, φυσιολογικά  δεν αναμένονται εκπλήξεις, ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία στη ΝΔ!
   Μια ψηφοφορία όμως που, φευ, οδηγεί ξανά σε αντιαναπτυξιακές  μνημονιακές λογικές, τι  λαϊκό νόημα έχει;

    Κι εδώ τίθεται  το επόμενο ζήτημα, αν στρατηγικά πλέον η ΝΔ πρέπει ή όχι να στοχεύει στην άκαιρη ή άγουρη ακόμα τελική Πρωθυπουργία της, που θα την ξαναφέρει εκλογικά και πολιτικά πίσω, μόνο και μόνο για το καπρίτσιο και τη φιλοδοξία  του νέου της Προέδρου, είτε έχει , είτε δεν έχει  τα ηλικιακά περιθώρια να περιμένει, πολιτικά για τον τόπο αδιάφορο!
  Δεν εκλέγει ο λαός   κάποιον  για την πάρτη του, τον εκλέγει  για το καλό του τόπου, ακόμα και με ζημία του! Αναλώσιμος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ποτέ όμως τα σύνολα!
   Καλό είναι πριν (ξανά ) τη στάμνα  να λέγονται,έγκαιρα και αχρείαστα, κάποια πράγματα!

   Διότι  δεν είναι βέβαιη αλλά ούτε ίσως  και ωφέλιμη και για τη ΝΔ, ίσως  και για τον τόπο  μια   εγκλωβιστική  πρωθυπουργία  της ΝΔ  ξανά σε αντιαναπτυξιακή  μνημονιακή πρωθυπουργία, που η βάση της, των συντηρητικών νοικοκυραίων της χώρας , είναι η μόνη που ούτε άμεσα είτε έμμεσα  δημιούργησε τις αιτίες της!
  O καλός πατέρας και δίκαιος παππούς του λαού μας δεν είχε ποτέ σχέσεις με  τέτοιες καταστάσεις, ειδικά με δήθεν και με το αζημίωτο… επαναστάσεις!

    Είδαμε στην υπερφιλόδοξη  Πρωθυπουργία Σαμαρά του τύπου  «εγώ να κυβερνήσω» και ας εξομοιωθεί πολιτικά ο συντηρητικός δεξιός νοικοκύρης,στη μίξη του με το κάθε   ακροατήριο του παπανδρεισμού ( που κρύφτηκε ήδη μέσα στον Τσιπρισμό και τον αλώνει ) που καταχρέωσε τη χώρα, δημιουργώντας προοδευτικά  ακροατήρια με δανεικά και  ερημώνοντας  διπλά  τα χωριά μας ( μία που βόλευε τους γιούς των Προέδρων , δύο που οι άλλοι έπαιρναν των ομματιών τους, τρία που οι «κακές» μεγάλες επιχειρήσεις μας έφευγαν, ενώ  οι πολυεθνικές έμπαιναν , τέσσερα που τα 4 ΚΠΣ σκόρπισαν τα μισά και τα άλλα μισά γύρισαν αδιάθετα ) !
   
    Ακροατήριο που τώρα έχει (σαν καυτή πατάτα) , στα χέρια του  η συνυπεύθυνη « απλαντικολατρική αριστερά», που αποδείχτηκε στην πράξη «προπομπός των πολυεθνικών και των μνημονίων», αφού  βοήθησαν στο ξερίζωμα της ελληνικής αστικής και μικροαστικής  τάξης, δυστυχώς στην πράξη  επιλεκτικά !
    Επέτρεπαν  χρόνια ολόκληρα στους έλληνες καραβοκύρηδες να  ναυπηγήσουν «αυτοί οι κακοί καπιτάλες»  ελληνικά πλοία στα  ναυπηγεία μας , στερώντας  μας ΑΕΠ 4 τρις ετησίως και οδηγώντας μας στα μνημόνια, αφού αποβιομηχάνισαν  πρώτα κι  όσες άλλες  υποψίες βιομηχανίας είχαμε ;
   Δεν έμενε  χώρος για  τις ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις μέσα στο ντελίριο των ετοίμων δανεικών που στήριξαν τον  «προοδευτικό παπανδρεισμό»  του  κομματικού  ακροατήριου των  500 χιλ (του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα) , αναδιανομή  του πλούτου  με δανεικά ομόλογα, φέρνοντας τη χώρα στους ιδιωτικούς ξένους οίκους αξιολόγησης και τα διάφορα μνημόνια!
   Όχι, δεν τα φάγανε όλοι μαζί , γιατί  ορισμένοι  βρισκόταν στο σπίτι, πάντα μετά τη δουλειά, όταν είχαν κι αυτή !
   Τα  είχε δει  κι   ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης με τα «τουρκομπαρόκ» που είχε προβλέψει!

   Οπότε  θα είναι ωφέλιμη η ανάληψη  της ευθύνης  ή της,  ισα κι όμοια,συνευθύνης όλων αυτών από άλλους, κι όχι από τους πρωθυπαίτιους;  Σαφώς όχι,!

   Αν δεν απομυθοποιηθεί  πρώτα  ιδεολογικοπολιτικά η πασοκογενής ή μη ψεύτικη αριστερά στη χώρα μας ,θα επιχειρήσει να ξαναπουλήσει τον ίδιο μύθο   της ταχαδεξιάς , αν αναλάβει κάποιος νεοδημοκράτης Πρωθυπουργός, ενώ στην πράξη η ίδια η αριστερά θα έχει αποδειχτεί  αυτό που πάντα ήταν : διεθνικότερη  ίσως και   ατλαντικότερη κι από την ίδια τη Δύση, τουλάχιστον αδιάφορη  σε ότι αφορά τον εθνικό μας (άρα… αντιδραστικό; ) πλούτο, στην πράξη!

    Σήμερα άλλωστε διεθνώς έχει αποδειχθεί ο ατλαντικός ρόλος των ηγεσιών των μπολτσεβίκων ενάντια στο ανατολικού τύπου  τσαρικό καθεστώς, για τη δημιουργία 2 ευόσμων …κόσμων!
   Και τα ίδια της τα παχιά λόγια θα γίνουν τα παχύ στρώμα  χώματος που θα σκεπάσει, επιτέλους   τα ψεύδη! Τα ίδια ψεύδη, που κάποια στιγμή πήγαν να αιματοκυλίσουν την πατρίδα, κι από νικήτρια το 1940 να γίνει  βαλκανική ενδοχώρα  των 2 στημένων μπλοκς, από όσους ήθελαν να λεηλατήσουν το Ανατολικό Ρωμαικό Κράτος, εφευρίσκοντας τάχαμου ή επιλεκτικά χρησιμοποιώντας  2 κοσμοθεωρίες!

  Βεβαίως, είθε  με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πατρίδα, γιαυτό λέγονται όλα   ιδεολογικά,  πριν άπασες  τις στάμνες !  Η πατρίδα ενδιαφέρει, κι όχι τα επιμέρους ντοβλέτια εξουσίας!

  Η μετά Τσίπρα εποχή  πρέπει  να είναι επιτέλους  πολιτικής ενηλικίωσης και  ωριμότητας στη χώρα, μετά το χρόνιο μύθο  της ταχαπροοδευτικότητας και της ταχαδημοκρατικότητας των «2 γραφείων τα στυλό» και μάλιστα  ατλαντικής πολυεθνικής (;)   προελεύσεως αμφότερα!
    Η επιλεκτική  δαιμονοποίηση  του κέρδους και της επιχειρηματικότητας  μόνο σε εθνικό επίπεδο, που όμως δεν μας εμπόδισε  να  αντλούμε πόρους από την δεξιά  «κακιά»  Ευρώπη, του Καραμανλή και να συνάπτουμε  δάνεια σαν χώρα , πρέπει κάποτε να τελειώσει!
    Υποτίθετο   ότι όσο πήγαινες  αριστερότερα τόσο μίκραινε και  το μέγεθος της τσέπης, μικρό  σαν το μαυσωλείο του  Λένιν, ένα πράγμα!

   Κανείς δεν είναι στη χώρα μας (αλλά και σε κάθε χώρα)  αντιατλαντιστής ή αντιανατολιστής, αλλά όλοι αγαπάνε τη χώρα τους , με όλους θέλουμε να είμαστε φίλοι, πλην σαν φίλοι του Πλάτωνα να του λέμε κάθε φιλτάτη αλήθεια και να το εκτιμάει, ακριβώς όπως ο Πλάτων!  

  Αφού λοιπόν θα έχει  δοκιμαστεί  στην πράξη  κι η  αριστερά, τότε θα σημάνει  ξανά  η ώρα της δικαίωσης για  την μετριοπαθή μεταπολιτευτική κλασσική καραμανλική κεντροδεξιά, που έκανε τις σωστές εθνικές επιλογές  την ώρα που έπρεπε και συνεχίζει να αποτελεί την κύρια σταθερή ελπίδα της χώρας, παρότι την μάχονται, ακριβώς για αυτό τον λόγο!  !

   Από την άλλη, η  πολιτική ωριμότητα εξ ανάγκης θα δημιουργήσει  ορθά πλέον και αυτοκριτικά πολιτικά σχήματα  και στον χώρο της  κεντροαριστεράς, που  χρόνια ολόκληρα την σέρνουνε στα  ανεδαφικά  πανηγύρια  του στείρου και αποδεδειγμένα  άγονου ατλαντικόσκοπου (;)  ταχα προοδευτισμού  οι διάφορες  πολιτικές, στην πολιτική πράξη, αγυρτείες!
  Οι ψηφοφόροι  και του Τσιπρισμού  θα  αποπέμψουν και αυτόν, όπως και τον Παπανδρεισμό!
   Το πρόβλημα σαφώς όμως δεν αφορά πρόσωπα αλλά πολιτικές πρακτικές και οπτικές!
  Θα έχει τελειώσει, επιτέλους, ότι νοοτροπικό σαν χώρα χρόνια προσπάθησε  να μας τελειώσει!
   Δεν θα έχει τελειώσει όμως η χώρα αλλά μόνο αυτή η αρνητική νοοτροπία! 

  Θα είναι επιτέλους η ώρα  της νέας ενήλικης και ώριμης πλέον, μεταπολίτευσης, χωρίς εκατέρωθεν μυθοειδείς στημένους αφορισμούς, που χρόνια ολόκληρα επιζούσε , επενδύοντας μάλιστα, εκτός από την αριστερή μας τσέπη  και σε χρόνια εμφυλιοπολεμικά μας σύνδρομα!
     Αμην, καλή χρονιά!


             Η  αγνή και άδολη  ελπίδα του τόπου!
                                                                                 
 


  ΥΓ : 1) Οι αριστερά τοποθετημένοι πολίτες θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούν μήπως και πως χρησιμοποιούνται  οι κατά τόπους κρατών  επιμέρους αριστερές  αντιλήψεις, ώστε ευκολότερα να  αλωθούν οι  τοπικές εθνικές επιχειρήσεις και η παραγωγικές βάσεις, προς όφελος των πολυεθνικών!
           Και  ακριβώς οι ίδιοι, για τον παραπάνω λόγο να στηρίξουν την εθνική ιδιωτική επενδυτική δραστηριότητα, σε κάθε επιμέρους χώρα! Αμποτε!

          2) Η ΝΔ από την άλλη πρέπει να επανεπενδύσει στην ιδεολογία και στην ΟΝΝΕΔ, αν θέλει να έχει μέλλον η ίδια και ο τόπος!