ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΙΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΣΩ-MHTΣΟΤΑΚΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΤΗΝ ΑΜΙΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΣΩ-MHTΣΟΤΑΚΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

.

.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΜΙΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΣΩ-MHTΣΟΤΑΚΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

 Πολλοί μίλησαν  για  διαμάχη  Καραμανλισμού και Μητσοτακισμού στο 2ο γύρο , η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν υπήρξε  καν ακραιφνής Καραμανλικός υποψήφιος  και στους 2 γύρους!
Ο  Βαγγέλης  Μεϊμαράκης, με τη χαρακτηριστική κρητική μουστάκα του, υπήρξε , μαζί  με τον Γιώργο Βουλγαράκη, γνωστοί ντορικοί Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και  με αυτή τους την ιδιαιτερότητα υπηρέτησαν, όπως και η Ντόρα άλλωστε, την μεγάλη  φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη!



  Από την άλλη, ό ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε  προνομιακό δημιούργημα του τότε Πρωθυπουργού  Κων/νου Μητσοτάκη και  ως γνωστόν τον έριξε από Πρωθυπουργό!
  Διορθώνοντας σήμερα  έβγαλε Πρόεδρο της ΝΔ το γιό του και αυριανό Πρωθυπουργό, πλην σε μνημονικό και αυτόν περιβάλλον,στον ίδιο δρόμο, μετά τον ίδιο!
   Η' , τέλος πάντων,σύρθηκε σε αυτό από την ίδια τη μαεστρία της οικογένειας Μητσοτάκη! 
  Καταλυτικός ο ρόλος, όπως αποδείχτηκε, της Ντόρας Μπακογιάννη, τα στελέχη της οποίας στον πρώτο γύρο εμφανώς στήριξαν τον παλιό ντορικό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ακριβώς για να βγάλουν έξω τον άγουρο και άπειρο πλήν υπερφιλόδοξο , όπως αποδείχθηκε, Απόστολο Τζιτζικώστα , ο οποίος έκανε και τις λάθος αιτιάσιες του, όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο!
  Στον δεύτερο γύρο όμως και τα στελέχη της Ντόρας βάλαν στην ίδια δήθεν αντικαραμανλική... φάκα και τον ίδιο τον Σαμαρα  και το δορυφορικό του σύστημα,άδωντες άπαντες, παίρνοντας την κρύα και γλυκιά τους εκδίκηση από την εποχή  της εκλογής Σαμαρά!

 Ο  Κώστας Καραμανλής κανέναν  δεν εξώθησε να κατέβει  υποψήφιος, μάλιστα δε  απέτρεψε ( αφού ρωτήθηκε)  και τον ίδιο τον βόρειο 30ρη , υποψήφιο  Απόστολο Τζιτζικώστα να κατέβει, τουλάχιστον όχι ως εξωκοινοβουλευτικός Περιφερειάρχης!  
   Κανείς δε του στέρησε την μείζονα  δυνατότητα να συνομιλεί με όλους και να ενδιαφέρεται για την ενότητα της παράταξης αλλά για δικούς του λόγους δεν προχώρησε  ποτέ και παρακάτω!

   Αν  όμως  ο πρώην Πρωθυπουργός  δεν ήθελε να έχει ανάμιξη στην παρούσα μνημονιακή περίοδο, στην οποία εισήλθε η χώρα, μετά την αποπομπή του ιδίου, η οποία επιδιώχθηκε έντονα γιαυτόν ακριβώς το λόγο, είναι σεβαστή η επιθυμία του!
  Ο μύθος του Καραμανλισμού  δεν καταλύθηκε τώρα, απλώς δεν αυτοπροτάθηκε μέχρι σήμερα, για δικούς του λόγους, ίσως εφεδρείας στο μέλλον!
  Αλλωστε δεν τελείωσαν εδώ οι άνεμοι των μνημονίων στον τόπο μας, ούτε και εδώ η ιστορία!
  Επίσης είναι γνωστή η καλή σχέση του Κων/νου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, αν μη τί άλλο, ποτέ δεν υπήρξε Αντώνης Σαμαράς!
  Εκεί είναι, πράγματι,ένα σημείο πυλώνων παράταξης, που πρέπει να συνεχίσει να είναι!

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκλέχθηκε  λοιπόν στη δίνη κάποιας εσωτερικής αντιπαράθεσης αλλά στην  τάση ακριβώς της παράταξης για ανανέωση, μαζί με  πραγματισμό ουσίας, παράλληλα με το μνημονιακό άγχος των πολιτών !  

     Ο νέος Αρχηγός της ΝΔ,  όμως, θα πρέπει, αφενός να δεί  τις  σκοπιμότητες  της έτσι κι αλλιώς αναλώσιμης  μνημονιακής Πρωθυπουργίας , που θα εξισώσει όμως ξανά  τους  νεοδημοκράτες με τους πασόκους-συριζόκους , σε ότι αφορά καθευτή τη δημιουργία των αιτιών της κρίσης!
   Να μη γίνει ο ίδιος απλώς άλλη μια συνιστώσα της κρίσης, με δόλωμα ένα πινάκιο κυβερνητικής φακής! 

 Κι από την άλλη να μην αναβιώσει-περιζώσει   τα σαμαρο-καρατζαφερικά περιβάλλοντα, γύρω από τον ίδιο, σφίγγοντάς  τον από την τόση αγάπη, σαν τους πύθωνες!
  Και την πατήσει, λόγου χάρη, σαν τον πατέρα του!

 Στόχος δεν είναι καθεαυτή η εξουσία για τη ΝΔ, ποτέ δεν ήταν!
 Ειδικά ο Κώστας Μητσοτάκης το τόνιζε σε όλους τους  τόνους!

Ειδικά δεν είναι αυτοσκοπός να ζητούνται συνεχώς εκλογές , οι οποίες να χάνονται  ή να κερδίζονται  με  ισχνές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και… κατσικοέδρες, συμμαχίες…  συμπιλιδικές!

 Κι όλο  να…  ζητούν υποτίθεται  να πέσει  το «Νέο ΠΑΣΟΚ» , κι όλο αυτό να ζητάει  να τελειώνει με  την δεξιά , κάθε φορά  να…  κερδίζουν για  λίγο !

   Πρέπει να τελειώσει  πρώτα ιδεολογικά η  "μυθοαριστερά" όπως τελείωσε και το "μυθοπασόκ" , κι η χώρα επιτέλους να μπει  στην πολιτική σοβαρότητα!

   Εμφαση στη νεολαία και την ιδεολογία, την ουσιαστική  γνώση, έμφαση στην ανιδιοτέλεια , χωρίς χρίσματα και βύσματα η αυτοδιοίκηση!
  Ουσιαστικές όμως γνώσεις παντού, κι όχι  άσχετους  πχ:  δάκαλους, αστυνομικούς, γιατρούς, δικηγόρους κλπ και τη ...γιαγιά μας την ίδια ( αν πρόκειται να μοιράσουν  έτοιμα και δανεικά της ,ευτυχώς ίσως, στείρας πια Αθήνας )  σε  καίρια και κύρια πόστα στις τοπικές κοινωνίες, με το κριτήριο της κολλητότητας, ενώ η κοινωνία έχει ανάγκη από πωλήσεις, παραγωγή, δημιουργία, ανάπτυξη!
  Ανανέωση δεν σημαίνει ασχετανέωση κολλητών και κυρίως κολάκων!   

   Τομές και ρήξεις και δομική αντιπολίτευση ουσίας, με  πλήρη  παρουσία στην κοινωνία!
   Προτάσεις και  διεξόδους που να δείχνουν μπροστά! 

   Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν βιάζεται και δεν άγχεται και ουδείς ενδιαφέρεται για το ποιος κυβερνάει, πλην όλοι ενδιαφέρονται  για το πώς κυβερνάει!

    Καλή επιτυχία στο Νέο  Πρόεδρο  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ