ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΤΟΠΙΚΑ ΧΛΩΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΤΟΠΙΚΑ ΧΛΩΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!

.

.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΤΟΠΙΚΑ ΧΛΩΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!

Oι  αντιπρόσωποι  της κομματικής βάσης  για το Συνέδριο της  ΝΔ κι οι υποψήφιοι  τοπικοί  Πρόεδροι θα είναι πάλι  πρώην  του τάδε πρώην  εναντίον πρώην του δείνα πρώην , ούτε καν των σημερινών, σκέτες  αντίκες!
  Ανεξάρτητα από  τις ηγεσίες  στη ΝΔ , κι ανεξάρτητα  από  μνημόνια ή όχι, τα ίδια πρόσωπα, με άλλες παραλλαγές  βλέπει συνεχώς η τοπική κοινωνία!
  Πρώην στενά περιβάλλοντα παλαιοτέρων πολιτικών της ΝΔ , από το τοπικό κόμμα, μέχρι τους τοπικούς ΟΤΑ, οι ίδιοι και οι ίδιοι, με ελαφρές παραλλαγές!



 Που και που έρχεται  και κάποιος κολλητός από πιο παραδίπλα- κάτω, για να βάλει μαγιά στο μείγμα της κολλητότητας, που χρόνια τώρα ταλανίζει  το κόμμα της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φιλοδοξεί να ξαναγίνει και κυβέρνηση!

 Και  ολοι λένε :  εγώ να εκλεγώ και να ξαναεκλεγώ, χωρίς ποτέ να λέει  τί θα κάνω και πως θα το κάνω αν εκλεγώ , περιττά πράγματα και δεμένοι οι  γαϊδαροι ή  πια  κι αυτοί… ψοφήσανε!


 Η λέξεις όραμα και σχέδιο για το μέλλον  από πολλά χρόνια είναι άγνωστες λέξεις μέσα στον άναρχο ανταγωνισμό των στείρων ατομικισμών , πόσο μάλλον σήμερα  που ο τρόπος  του πολιτεύεσθαι  δεν  μπορεί να είναι ο ίδιος , με την εποχή που δένανε τα σκυλιά τους με  βερεσέ λουκάνικα!

Κι όμως, ξανά  τάδε εναντίον του δείνα, μήπως και τσιμπήσουν  ξανά οι μισοί και πάνε εναντίον των άλλων μισών , αφού δεν θα έχουν να επιλέξουν παρά , αντί του σκουριο-τάδε , τον σαπιο-δείνα!


Και πάλι  φιγουράρουν οι ίδιες αφεντομουτσουνάρες και το χειρότερο χωρίς νέες ιδέες και γνώσεις!
Και να ταν για τον ίδιο το γύφτο πάει κι έρχεται , άφησε όμως την κορώνα στο τσαντήρι του και την πήρε η μαϊμού του, αλληγορικώς  πάντα !

Για να μπεί  κάποιος  στο  τοπικό ανίερο (πολύ θα του πήγαινε ιερό) όπου από χρόνια κυριαρχεί ο Μινώταυρος της εσωστρέφειας και της τοπικής παρακμής  έπρεπε να είναι εκλογικά δοκιμασμένος, κι άρα ελεγχόμενος και χωρίς δικές του απόψεις, πολύ δε περισσότερο ικανές  γνώσεις!
 Επρεπε να έχει προσκυνήσει  τον ταδε-δείνα των ταδε-δεινών μας, σαν την κυρα μαρω, για να του πάρει μετά το ντέφι, για να κάνουμε εμείς την αρκούδα και τη μαϊμού, στην ίδια την αρκούδα και τη μαϊμού, ούτε καν στο γύφτο  !

 Η '  να μπήκε  για  να αναγνωρίσει το έδαφος, το μίτο της Αριάδνης  αναζητώντας!

 Κι αν ο μίτος  αυτός  του γίνει γνωστός, όχι μόνο για να  σκοτώσει το Μινώταυρο αλλά και για να ακμάσει  ξανά  τα σύνολα, τότε δεν έχει παρά να μπεί στην καρδιά  του τοπικού Λαβύρινθου , μεταξύ των 2  τοπικών  συνδυασμών –κεράτων του ίδιου  Μινώταυρου(στην ώρα που πρέπει)  και να καρφώσει το μαχαίρι στο κενό,ακριβώς πίσω και στη βάση τους,αναγεννώντας την ελπίδα του τόπου!


 Οπότε  ειδικά για την έρμη τη ρημάδα την Φλώρινα ούτε   στο Συνέδριο  της ΝΔ ούτε  και στις  νέες τοπικές κομματικές ηγεσίες δυστυχώς  δε διαφαίνεται  ελπίδα κάποιας  θετικότητας, τουλάχιστον με όσα ονόματα ακούγονται!

 Δεν είναι ή τουλάχιστον δεν δείχνει  ο μίτος της Αριάδνης ( και το σημείο εισόδου στον τοπικό Λαβύρινθο της ΝΔ ) ούτε οι τοπικές  κομματικές αρχαιρεσίες  ούτε  τα ανύπαρκτα δυστυχώς τοπικά  ακραιφνή χρίσματα-βύσματα του νέου Αρχηγού στις επόμενες εθνικές εκλογές , παρά μόνο τοπικές ανακυκλώσεις ή δάνεια τρίτων  !

 Βεβαίως, ουδείς αντιλέγει ότι η Φλώρινα είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά  και αφορά το μισό  τα εκατό  0,5%  του εκλογικού  σώματος !


 Επομένως , αυτό που  διαφαίνεται στις παρούσες  τουλάχιστον τοπικές  συνθήκες είναι ακόμα μια κατάχρηση Μινώταυρου  παρακμής και εσωστρέφειας και μάλιστα σε κάποιο βαθμό ακολουθώντας και των κανόνα των πολλών επαναλήψεων της  ίδιας  τοπικής ιστορίας, ως κωμωδία με παραλλαγές, «πρώην βροντάκηδες εναντίον  πρώην φουρτουνακηδων»!

                         Η τοπική μας πολιτική φολκλορικότητα