ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

.

.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης και μέλος της ΓΣΕΒΕΕ παραβρέθηκε στην Σπάρτη στις 14-17 Απριλίου 2016 όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη στις 14-17 Απριλίου 2016 και είχε θέμα : ‘’Mοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο, κοινή προσπάθεια και προοπτικές.’’ Την ευθύνη και τον συντονισμό είχε η διακοινοβουλευτική συνέλευση Ορθοδοξίας.







Την εκδήλωση τίμησαν ο Υφυπουργός κ. Αμανατίδης , εκπρόσωποι και Μητροπολίτες πολλών Ορθοδόξων Εκκλησιών , άνθρωποι του επιχειρείν , βουλευτές και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από ορθόδοξες χώρες και η ΓΣΕΒΕΕ.
Τέλος συναποφασίστηκε η οργάνωση και στήριξη του παραπάνω εγχειρήματος, βοηθώντας τις μοναστηριακές πολιτείες αλλά και τις μικρές τοπικές μας επιχειρήσεις. Αναδείχτηκε η ανάγκη επίσης η επιγραφή με τη λέξη ''ΚΑΝΩΝ" για την προώθηση στις ορθόδοξες κοινότητες. (Οι Μουσουλμάνοι έχουν την ένδειξη θρησκευτικής αναγνωρισιμότητας στα προϊόντα: χαλάλ)
Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος συναντήθηκε με την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λακωνίας όπου συμφωνήθηκε τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας να επισκεφθούν με επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Φλώρινας για σύναψη συνεργασιών.

Φλώρινα, 22-04-2016
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο όπου των ενημέρωσε για τις αποφάσεις της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ορθοδοξίας που έλαβε χώρα στην Σπάρτη.
Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για τη δυνατότητα δικτύωσης των τοπικών προϊόντων των επιχειρήσεων αλλά και των μοναστηριών μας.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Φλώρινας.

Φλώρινα, 22-4-2016
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης παραβρέθηκε στην έκθεση ρομποτικής του 1ου Λυκείου Φλώρινας. 
Η καινοτομία και η αγάπη για μάθηση χαρακτήριζαν την έκθεση.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές για την μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια. Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να στηρίζει, να αναδεικνύει και να επιβραβεύει ανάλογες ενέργειες και πρωτοβουλίες. 

Φλώρινα, 22-04-2016
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ