ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ 50% Η ΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Ολοφάνερες οι επιπτώσεις της κρίσης! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΤΟ 50% Η ΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Ολοφάνερες οι επιπτώσεις της κρίσης!

.

.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣΤΟ 50% Η ΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Ολοφάνερες οι επιπτώσεις της κρίσης!

Αλυσιδωτές επιπτώσεις   έχει για την περιοχή μας και για την εθνική οικονομία   η πτώση ζήτησης ηλεκτρικού  ρεύματος , επιχειρήσεων κυρίως, που οδηγεί  στην μείωση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος , βιομηχανικής κυρίως χρήσης αλλά και όλων των χρήσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες μονάδες ΔΕΗ  να μη λειτουργούν, ούτε τα ορυχεία, ούτε οι εξορυκτικές και συναφείς επιχειρήσεις!


 Με τη συνεχή κρίση στη χώρα μας  κατέβασαν ρολά, έκλεισαν ή μετακόμισαν πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να σημειωθεί  πτώση στη ζήτηση και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος , που με τη σειρά τους  έφεραν  τις επιπτώσεις τους στους συναφείς  κλάδους και τις περιοχές ενέργειας, όπως η δική μας !
     Για  ποιό φθηνό ρεύμα θα μπορούμε να μιλάμε στον τόπο μας και για ποιες τηλεθερμνάνσεις και για ποιες εξορυκτικές επιχειρήσεις, όταν τα εργοστάσια της ΔΕΗ θα έχουν αναδουλειές, επειδή η χώρα έχει αναδουλειές;

    Εύλογα τα στατιστικά στοιχεία του  Α τριμήνου 2016:

   Το πρώτο τρίμηνο 2016 η πτώση ζήτησης και παραγωγής ρεύματος έφθασε στο -29,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο 2015, το οποίο επίσης είχε μείωση κατά -14,3% έναντι του πρώτου τριμήνου 2014...

Συνολικά η πτώση της παραγωγής Λιγνίτη και Άνθρακα στο πρώτο τρίμηνο 2016 έχει ανέλθει  στο απίστευτο  44,8% από το 2010!


Σε ότι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο 2015, το οποίο επίσης είχε μείωση κατά 4,7% έναντι του πρώτου τριμήνου 2014.

Συνολικά στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016 η παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί σχεδόν κατά 18% σε σύγκριση με.το 2010.

  Για να είμαστε  δίκαιοι , στα παραπάνω ποσοστά συμβολή έχουν και οι άλλες μορφές ενέργειας, που όμως δεν αλλάζει το οικονομικό αποτέλεσμα στις περιοχές μας!

  Αλλά και το πολύ εξωφρενικό είναι ότι συνεχίζεται αμείωτη η προμήθεια-αγορά ηλεκτρικού ρεύματος από το εξωτερικό Βαλκάνια -Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ!