ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και στήριξη της ΔΕΗ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και στήριξη της ΔΕΗ

.

.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και στήριξη της ΔΕΗ

Την ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα κατήγγειλε με χθεσινή του Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, ζητώντας παράλληλα και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της Ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής.







Με αφορμή τη συζήτηση στην Ευρωβουλή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί κοινωνική και οικολογική προτεραιότητα. Ωστόσο η επίτευξη των στόχων στους τομείς αυτούς δεν πρέπει να συγκρούονται με τις βασικές ανάγκες των πολιτών.»



Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας η ενεργειακή φτώχεια πλήττει το 36% του πληθυσμού.  Δυστυχώς όμως παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό κατά κεφαλή ΑΕΠ έχει κατρακυλήσει κάτω από το 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου η χώρα δεν έχει απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων. Επιπλέον αμφότερες οι εκθέσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης των οικολογικών ενεργειακών λύσεων. Ειδικά η λεηλατημένη Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από πόρους για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ.»
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όμως η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από το Ταμείο για τη Στήριξη Εκσυγχρονισμού των Ενεργειακών Συστημάτων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης. Γι’ αυτό έχω καταθέσει σχετικές τροπολογίες στο κανονισμό 2003/87/ΕΚ και καλώ τους συναδέλφους να τις υποστηρίξουν.»
Το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.