ΦΛΩΡΙΝΑ Η επίσημη έναρξη του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος δόθηκε χθες βράδυ στη Σιταριά-βίντεο- φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η επίσημη έναρξη του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος δόθηκε χθες βράδυ στη Σιταριά-βίντεο- φώτο

.

.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η επίσημη έναρξη του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος δόθηκε χθες βράδυ στη Σιταριά-βίντεο- φώτο

Η επίσημη έναρξη του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος δόθηκε χθες βράδυ στη Σιταριά, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και την παρουσία αρκετού κόσμου.
Την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες», Νίκος Ιωάννου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Θεοφανίδης και η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ελισσάβετ Παναγιωτίδου.










Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 6 το απόγευμα, όπου ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος θα πραγματοποιήσει αγιασμό. Μετέπειτα θα ακολουθήσουν ομιλίες από το δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο καθώς θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς και στις αρχές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από την συντονίστρια των παμμακεδονικών ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Τάτσιο Γεώργιο. Παρόντες θα είναι πρόεδροι και εκπρόσωποι από τις 9 Παμμακεδονικες Ενώσεις Υφηλίου (Η.Π.Α, Βοστόνης, Φιλαδέλφειας, Ευρώπης, Νοτίου Αφρικής).
Στις 7:00 μ.μ. ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν, χωρισμένοι απο τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Στο τέλος του ανταμώματος θα δοθούν αναμνηστικά στους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς και της Φλώρινας με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχειά από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική παράδοση Φλώρινας».